Επικαιρότητα

Έξτρα επιδόματα 1.800 ευρώ σε στρατιωτικούς γιατρούς ανακοίνωσε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης ανακοίνωσε το μέτρο της χορήγησης επιπλέον μηνιαίου επιδόματος 1.800 ευρώ στις περιπτώσεις γιατρών που μετακινούνται από στρατιωτικό σε πολιτικό νοσοκομείο

Έξτρα επιδόματα 1.800 ευρώ το μήνα σε στρατιωτικούς γιατρούς που μετακινούνται σε πολιτικά νοσοκομεία, ανακοίνωσε από το βήμα της Ολομέλειας ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Μιχάλη Χουρδάκη αναφορικώς με τις αποσπάσεις ιατρικού προσωπικού από τα στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας γνωστοποίησε πως οι γιατροί και το υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που θα μεταβαίνουν σε άλλο νομό θα λαμβάνουν εφεξής επιπλέον ειδική αποζημίωση, η οποία για τους γιατρούς θα ανέρχεται στο ποσό των 1.800 ευρώ για κάθε μήνα που υπηρετούν σε νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Όπως υποστήριξε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, «αυτό που περισσεύει στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι το αίσθημα ευθύνης. Με την ίδια επιτυχία και αποτελεσματικότητα που προασπίζονται την εθνική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων στέκεται στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας προασπίζοντας την ευημερία των πολιτών όπου και όποτε παραστεί ανάγκη».

Μάλιστα, ευχαρίστησε το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, λέγοντας πως «κατανοώ απόλυτα ότι υπάρχει μια προσωρινή διατάραξη του ατομικού και οικογενειακού προγραμματισμού των γιατρών που καλούνται να μεταβούν σε έναν άλλο νομό – και θέλω να τους ευχαριστήσω από καρδιάς για την αυταπάρνηση και την αίσθηση καθήκοντος που επιδεικνύουν».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button