ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης 25 μεταναστών από το Λιμενικό – Galaksias Portal News

Επιχείρηση διάσωσης 25 μεταναστών και περισυλλογή μίας σορού άντρα πραγματοποιήθηκε τις πρωινές ώρες της Κυριακής υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης  Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Σάμου.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε το Λιμενικό Σώμα από τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης ”112” για την ύπαρξη λέμβου σε δυσχερή θέση στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμέσως αναχώρησαν τέσσερα Περιπολικά σκάφη  και ένα Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, ενώ απογειώθηκε και ελικόπτερο της δύναμης FRONTEX. Στις έρευνες συμμετείχε και ένα Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν ήταν δυσμενείς με ανέμους βορειοδυτικούς εντάσεως 6-7 BF.

Δείτε το βίντεο:

Σε απόσταση μισού ναυτικού μιλίου από την περιοχή «ΔΡΑΚΑΙΟΙ», ένα περιπολικό σκάφος εντόπισε μία ημιβυθισμένη λέμβο, απ’ όπου διασώθηκαν 23  άτομα, ενώ 2 άτομα  συνελέγησαν από τη θάλασσα. Όλοι οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Βαθύ  Σάμου και από εκεί παραδόθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου.

Στη συνέχεια, το ναυαγοσωστικό σκάφος, με τη συνδρομή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, εντόπισε και ανέσυρε έναν άντρα χωρίς τις αισθήσεις του, ο οποίος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά δήλωσή των διασωθέντων επέβαιναν στην λέμβο άλλα 10 άτομα που πιθανώς έχουν βγει στην ξηρά. Κατά τη διάρκεια της νύχτας στη χερσαία περιοχή «ΔΡΑΚΑΙΟΙ» εντοπίστηκαν τα ανωτέρω 10 άτομα από στελέχη ΕΛ.ΑΣ..

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

Οι έρευνες συνεχίζονται σήμερα Δευτέρα 29/4  από ένα Π.Α.Θ. Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα ελικόπτερο FRONTEX για πιθανούς αγνοούμενους.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button