Κόσμος

Νεκρός ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι σε σταθμό λεωφορείων – Galaksias.com

Ισραηλινοί αστυνομικοί σκότωσαν τον νεαρό άνδρα που επιτέθηκε και τραυμάτισε το πρωί της Κυριακής 31 Μαρτίου, δύο ανθρώπους σε σταθμό λεωφορείου της Μπερσεβά στο νότιο Ισραήλ.

Την είδηση του θανάτου του νεαρού άνδρα ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.

Την ίδια στιγμή γιατροί ανέφεραν πως περιέθαλψαν έναν 20χρονο άνδρα, ο οποίος είχε δεχθεί «χτύπημα με μαχαίρι», πριν τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Επίσης ένα άλλο πρόσωπο τραυματίσθηκε ελαφρά, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, μεταδίδουν ότι ο δράστης ήταν ένας νεαρός Άραβας Βεδουίνος και ισραηλινός πολίτης, η φυλή του οποίου προέρχεται από τη Νεγκέβ, ερημική περιοχή της οποίας η Μπερσεβά είναι η μεγαλύτερη πόλη.

Σειρά φονικών επιθέσεων με μαχαίρι έχει σημειωθεί στο Ισραήλ και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη από την αρχή του πολέμου στη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου, ο οποίος ξέσπασε με τη χωρίς προηγούμενο επίθεση της Χαμάς εκείνη την ημέρα στο ισραηλινό έδαφος.

Περίπου 1.160 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σκοτώθηκαν στο Ισραήλ κατά την επίθεση της Χαμάς, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου με βάση επίσημα ισραηλινά στοιχεία.

Οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις αντιποίνων έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 32.700 ανθρώπους στη λωρίδα της Γάζας, στην πλειονότητά τους αμάχους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, του ισλαμιστικού παλαιστινιακού κινήματος που βρίσκεται από το 2007 στην εξουσία στη Γάζα.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button