ΕνημέρωσηΟικονομία

Οι διαφορετικές «γραμμές» για Ουκρανία – Γάζα εμπόδισαν την υπογραφή κοινής δήλωσης της συνόδου των Υπουργών Οικονομικών – Galaksias Portal News

Οι υπουργοί Οικονομικών των κορυφαίων βιομηχανικών και αναδυόμενων οικονομιών (G20) δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν σε μια κοινή τελική δήλωση κατά τη συνάντησή τους στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας λόγω διαφωνιών σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Αυτό πληροφορήθηκε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων από διαπραγματευτικούς κύκλους. Αντ’ αυτού, η χώρα που ασκεί την προεδρία στο G20, η Βραζιλία, δημοσίευσε τη δική της περίληψη. Στην περίληψη αυτή, οι πόλεμοι στην Ουκρανία και τη Γάζα αναφέρονται μόνο σε μια υποσημείωση.

Σύμφωνα με την περίληψη, οι υπουργοί ασχολήθηκαν με τους συνεχιζόμενους πολέμους, τις συγκρούσεις και τις ανθρωπιστικές κρίσεις και έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην Ουκρανία και τη Γάζα.

Ωστόσο, η Βραζιλία, ως οικοδεσπότης της συνάντησης της G20, δεν θεώρησε ότι μια συνάντηση υπουργών Οικονομικών είναι το κατάλληλο φόρουμ για την αποσαφήνιση τέτοιων γεωπολιτικών ζητημάτων.

Οι Βραζιλιάνοι ήθελαν να εξαιρέσουν τις γεωπολιτικές κρίσεις και να μεταφέρουν τη συζήτηση στις συναντήσεις των υπουργών Εξωτερικών και των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, για παράδειγμα.

Ήθελαν οι συνομιλίες των υπουργών Οικονομικών να επικεντρωθούν αποκλειστικά σε θέματα οικονομικής πολιτικής.

To άρθρο G20: Οι διαφορετικές «γραμμές» για Ουκρανία – Γάζα εμπόδισαν την υπογραφή κοινής δήλωσης της συνόδου των Υπουργών Οικονομικών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button