ΕνημέρωσηΠολιτική

Drone έπληξε στρατιωτική βάση κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία – Galaksias Portal News

Οι αρχές της Υπερδνειστερίας, της αποσχισθείσας, φιλορωσικής περιοχής της Μολδαβίας, ανέφεραν την Παρασκευή ότι ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε έναν σταθμό ραντάρ σε μια στρατιωτική βάση, χωρίς να προκληθούν σημαντικές ζημιές, ούτε θύματα.

Πριν από τρεις εβδομάδες είχε σημειωθεί παρόμοιο συμβάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σήμερα στις 14.35 ένας δρόνος-καμικάζι επιτέθηκε σε στρατιωτική βάση του υπουργείου Άμυνας της Μολδαβικής Δημοκρατίας της Υπερδνειστερίας, στην περιφέρεια της Ρούμπνιτσα, έξι χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας των αυτονομιστών.

«Ο στόχος ήταν ένας σταθμός ραντάρ που υπέστη μικρές ζημιές, δεν υπάρχουν θύματα. Μια ομάδα ερευνητών εργάζεται επί τόπου», πρόσθεσε η ίδια πηγή, χωρίς να κατηγορήσει ευθέως την Ουκρανία για το πλήγμα.

Στις 17 Μαρτίου η Υπερνδειστερία υποστήριξε ότι ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που εστάλη από την Ουκρανία έπληξε μια στρατιωτική βάση στην πρωτεύουσα Τιράσπολ. Η κατηγορία αυτή απορρίφθηκε από την κυβέρνηση της Μολδαβίας, που κατήγγειλε ότι επρόκειτο για προσπάθεια να προκληθεί «πανικός». Το Κίεβο από την πλευρά του κατηγόρησε τη Μόσχα για «προβοκ»τσια” στην Υπερδνειστερία.

Η Ρωσία στηρίζει από τη δεκαετία του 1990 τους αυτονομιστές της Μολδαβίας, μιας φιλοευρωπαϊκής, ρουμανόφωνης χώρας που συνορεύει με την Ουκρανία. Τακτικά, η Μόσχα δηλώνει ότι το Κίεβο και το Κισινάου σχεδιάζουν προβοκάτσιες ή επιθέσεις στην Υπερνδειστερία. Οι αρχές της αυτοανακηρυχθείσας «Δημοκρατίας» ζήτησαν στα τέλη Φεβρουαρίου από τη Ρωσία να λάβει «μέτρα προστασίας» επειδή δέχεται πιέσεις από τη Μολδαβία.

Η περιοχή αυτή συνορεύει με την ουκρανική επαρχία της Οδησσού, την οποία οι ρωσικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να καταλάβουν όταν εισέβαλαν στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022. Η Υπερδνειστερία αποσχίστηκε μετά τον σύντομο πόλεμο του 1992 εναντίον του μολδαβικού στρατού. Η Ρωσία διατηρεί εκεί μια δύναμη 1.500 ανδρών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button