ΕνημέρωσηΟικονομία

Ξεκινούν οι διαγωνισμοί για την επιλογή των μελετητών – Galaksias Portal News

Άρχισαν οι προσκλήσεις για τον διαγωνισμό και την επιλογή των μελετητών του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Αιγύπτου, όπως δημοσίευσε η εταιρεία ELICA του Ομίλου Κοπελούζου.

Συγκεκριμένα, οι δύο πρώτες προσκλήσεις για τον διαγωνισμό δημοσιεύθηκαν τόσο στο διεθνή, όσο και στον ελληνικό Τύπο, καθώς και στην ιστοσελίδα της εταιρείας www.elicagroup.gr και αφορούν καταρχήν τις απαραίτητες «Μελέτες Γραφείου» για την οριστικοποίηση της βέλτιστης επιλογής της όδευσης του υποθαλάσσιου καλωδίου και των σημείων προσαιγειάλωσης στις δύο χώρες, καθώς και την «Τεχνική ανάλυση του έργου και τις μελέτες υπολογισμού δεικτών οφέλους και ανάλυση κόστους-οφέλους για το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης».

Όπως επισημαίνει η εταιρεία:

Το έργο «GREGY» έχει υπαχθεί και περιλαμβάνεται στον 1ο κατάλογο PCI/PMI της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφορά την ηλεκτρική διασύνδεση των συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας της Αιγύπτου και της Ελλάδας, που περιλαμβάνει μια σύνδεση HVDC, δυναμικότητας 3.000 MW, για τη μεταφορά 100% πράσινης ενέργειας από την Αίγυπτο στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Η δημοσίευση των προσκλήσεων συνιστά την επόμενη φάση στην ανάπτυξη του «GREGY» με στόχο την επιτάχυνση της υλοποίησης του μεγάλου αυτού εθνικού, αλλά και ευρωπαϊκού έργου.

Η ηλεκτρική διασύνδεση της Ελλάδας με την Αίγυπτο είναι ένα ενεργειακό άλμα για τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις στη Μεσόγειο και μια αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας στον ενεργειακό χάρτη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή της Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τους δύο πρώτους διαγωνισμούς είναι η 31η Μαΐου 2024.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Ηλεκτρική Διασύνδεση Ελλάδας – Αιγύπτου: Ξεκινούν οι διαγωνισμοί για την επιλογή των μελετητών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button