ΑθλητικάΕνημέρωση

Πέρασε με Μόουζες Ράιτ από το Βελιγράδι και εξασφάλισε μια θέση στα playoffs – Galaksias Portal News

Ο Ολυμπιακός ήθελε τη νίκη μέσα στην Σερβία και την πήρε, έστω και αν έγινε με μεγάλη δυσκολία και με “μαγική” εμφάνιση του Μόουζες Ράιτ. Η ομάδα του Μπαρτζώκα επικράτησε του Ερυθρού Αστέρα (86-89) κι έτσι εξασφάλισε μια θέση στην πρώτη εξάδα του βαθμολογικού πίνακα της Euroleague που οδηγεί στα πλέι οφ. Την τελευταία αγωνιστική θα ξεκαθαρίσει η τελική του θέση και ο αντίπαλός του, στο δρόμο για το Final 4.

Αν και έδειξε τάσεις… αυτοκτονίας με την εικόνα που είχε στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα του στην Stark Arena”, ο Ολυμπιακός πήρε την πολυπόθητη νίκη που χρειαζόταν. Με τον Μόουζες Ράιτ να είναι ισοπεδωτικός, οι Πειραιώτες επικράτησαν του Ερυθρού Αστέρα με 86-89, σε ματς για την 33η αγωνιστική στη Euroleague και εξασφάλισε μια θέση στα playoffs της διοργάνωσης, μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της.

Με 20 πόντους (οι 18 στο τελευταίο δεκάλεπτο) 4 ριμπάουντ και ένα τρίποντο που έκρινε το ματς, ο Μόουζες Ράιτ “καθάρισε” την… μπουγάδα για τον Ολυμπιακό.

Στο 21-12 οι “ερυθρόλευκοι” του Πειραιά, οι οποίοι “κλείδωσαν” την εξάδα και την τελευταία αγωνιστική υποδέχονται τη Φενέρμπαχτσε (υποδέχεται την παρασκευή την Αναντολού Εφές).

Το ματς…

Η άμυνα του Ολυμπιακού επέτρεψε στον Ερυθρό Αστέρα -μετά από σχεδόν 4 λεπτά αγώνα- να σημειώσει μόλις δυο πόντους. Την ίδια στιγμή, οι Πειραιώτες είχαν 2/2 από τα 6,75μ. αναγκάζοντας τον Γιώργο Σφαιρόπουλο να πάει τάιμ άουτ για το 2-8 των φιλοξενούμενων. Οι Πειραιώτες έφτασαν μέχρι το 3-12, για να δεχθούν στη συνέχεια σερί πόντων από τους Σέρβους (ο Μπολομπόι ξεχώρισε), με το σκορ να φτάνει στο 11-12.

Οι 7 σερί πόντοι του Πίτερς όμως ανέβασαν και πάλι τη διαφορά του σκορ για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Το τελικό 14-23 της πρώτης περιόδου διαμορφώθηκε με buzzer beater του Γουίλιαμς-Γκος.

Ένα σερί 4-0 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου κατέβασε τη διαφορά για τον Ερυθρό Αστέρα, κάνοντας το 18-23 στο σκορ. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν τις… επιδόσεις τους στο σκοράρισμα και έφτασαν στο -4 (21-25) με τρίποντο του Χάνγκα. Το τρίποντο του ΜακΚίσικ και η άμυνα του Ολυμπιακού έκοψε τη… φόρα των γηπεδούχων και έφερε άμεσα το 21-30 στο σκορ.

 

Μέχρι την ανάπαυλα, οι δυο ομάδες είχαν κάποια καλά διαστήματα στο σκοράρισμα και κάποια κακά στην άμυνα. Ο Ερυθρός Αστέρας βρήκε καλάθια από την περιφέρεια και έφτασε στο -5 (30-35). Το τρίποντο του Μπραζντέικις έκανε το 30-38 και έδωσε και πάλι… αέρα στην ελληνική ομάδα, αλλά οι Μπολομπόι, Χάνγκα και Γκεντράιτις ήταν οι παίκτες που είχαν τον τρόπο να βάζουν… δύσκολα στους Πειραιώτες. Το καλάθι του δεύτερου από τα 6.75κ. διαμόρφωσε το 39-42 του ημιχρόνου.

Ο Ολυμπιακός μπήκε “δυνατά” στην τρίτη περίοδο και άνοιξε τη διαφορά με δυο σερί τρίποντα (41-50). Ο Νέντοβιτς όμως σημείωσε 3 τρίποντα, ο Γκεντράιτις “τράβηξε” και αυτός στο σκοράρισμα και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 52-52! Τελικά, ο Ολυμπιακός “ξεκόλλησε” με τα τρίποντα των Γουίλιαμς-Γκος και Παπανικολάου (54-58). Ο Μπολομπόι πήρε και πάλι πρωτοβουλίες για τους Σέρβους, φέρνοντας και πάλι το ματς στην ισοπαλία (61-61) και ο Τεόντοσιτς με buzzer beater τρίποντο τους έδωσε το πρώτο προβάδισμα της ομάδας στο φινάλε του δεκαλέπτου (64-63).

Δυο σερί καλάθια του Ολυμπιακού (64-67) καιη καλή παρουσία του Μήτρου -Λονγκ έκαναν τον Σφαιρόπουλο να πάρει γρήγορα τάιμ άουτ, στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου. Ο Μπολομπόι έφερε το ματς στον πόντο, στη συνέχεια (66-67). Ο Ράιτ τροφοδοτήθηκε, πήρε φάουλ, ήταν εύστοχος στις βολές που κέρδισε, σημείωσε και ένα δύσκολο καλάθι υπό άμυνα. Οι 8 σερί πόντοι του Αμερικανού σέντερ ανέβασαν τη διαφορά στο +6 (69-75).

Μέχρι τη λήξη, το ματς είχε… σασπένς. Ο Μόουζες Ράιτ τα έβαλε με όλους, αλλά έβγαλε κούραση (έχασε διαδοχικές βολές). Το τρίποντο του Γκεντράιτις στο 1:31 από τη λήξη έφερε τον Ερυθρό Αστέρα στο -1 (81-82). Ο Μόουζες Ράιτ όμως ήταν εκεί για να πάρει από το… χέρι τον Ολυμπιακό. Ο Αμερικανός πέτυχε δύσκολο καλάθι, και σημείωσε απίστευτο τρίποντο (!) για να κάνει το 84-87, αμέσως μετά το τρίποντο του Χάνγκα. Ο Ολυμπιακός είχε την ψυχραιμία στον χρόνο που απέμεινε κι έτσι έφτασε στη νίκη (86-89).

 

Τα δεκάλεπτα: 14-23, 39-42, 64-63, 86-89

To άρθρο Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός 86-89: Πέρασε με Μόουζες Ράιτ από το Βελιγράδι και εξασφάλισε μια θέση στα playoffs δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button