ΕνημέρωσηΠολιτική

Φέρνει μικρό ηλεκτρικό πόλης με τιμή κοντά στα 20.000 ευρώ – Galaksias Portal News

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η MG είναι ξανά ένας από τους πρωταγωνιστές στο χώρο της αυτοκίνησης, διαθέτοντας ήδη μία πλούσια γκάμα που έχει μία πρόταση για κάθε ανάγκη. Από του χρόνου, φαίνεται πως η εταιρία θα φέρει ένα νέο, μικρότερο και οικονομικότερο μοντέλο, η ονομασία του οποίου δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί, εμείς όμως για την ώρα θα το ονομάζουμε MG2.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του MG3 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, ο David Allison, επικεφαλής προϊόντος και σχεδιασμού του βρετανικού τμήματος της MG Motor, μίλησε στο Auto Express, επιβεβαιώνοντας ότι ένα μικρό EV βρίσκεται υπό ανάπτυξη.

Ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος παραδέχθηκε ότι έχει ήδη δει το μοντέλο και πιστεύει ότι θα πάρει το πράσινο φως για την παραγωγή. Όσον αφορά την αναμενόμενη ημερομηνία του ντεμπούτου, ο Allison δήλωσε ότι είναι “πιθανώς δύο χρόνια μακριά, ίσως 18 μήνες”, υποδηλώνοντας ότι το μοντέλο παραγωγής θα μπορούσε να φτάσει στο δεύτερο εξάμηνο του 2025.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είναι σαφές αν η εταιρεία θα δώσει στο MG2 ένα πλήρως επανασχεδιασμένο αμάξωμα ή θα κατασκευάσει μια έκδοση EV του MG3. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα έχει ψηφιακό πίνακα οργάνων και μεγάλη οθόνη συστήματος πολυμέσων 10.25 ιντσών, όντας πανέτοιμο να τα βάλει με αντίστοιχα μοντέλα της κατηγορίας του, όπως τα Citroen C3, Dacia Spring κτλ.

Το μόνο σίγουρο είναι πως θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό, και θα έχει τιμή ανάμεσα στις 20.000 και τις 25.000 ευρώ, μετατρέποντας το αυτόματο σε ένα από τα πιο προσιτά ηλεκτρικά οχήματα πόλης.

Με αυτό τον τρόπο η MG θα μπορεί να «χτυπήσει» τον ανταγωνισμό, έχοντας μία πληρέστερη γκάμα με βάση την ηλεκτροκίνηση και ένα μοντέλο που θα απευθύνεται σε ιδιαίτερα μεγάλο target group. Ειδικά εάν αναλογιστούμε πως σε μία τέτοια τιμή θα μπορεί να προστεθεί και η κρατική επιδότηση για αγορά ηλεκτρικού, ρίχνοντας την τιμή πιο χαμηλά από ότι ένα βενζινοκίνητο νέο μοντέλο.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button