ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Στο αρχείο μία από τις καταγγελίες του Ισραήλ σε βάρος εργαζομένων της UNRWA – Galaksias Portal News

Οι υπηρεσίες του ΟΗΕ που εξετάζουν τις κατηγορίες του Ισραήλ σε βάρος 12 μελών του προσωπικού της UNRWA, της υπηρεσίας αρωγής για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, έκλεισαν την μία από τις υποθέσεις λόγω έλλειψης αποδείξεων εκ μέρους των ισραηλινών αρχών και ανέστειλαν άλλες τρεις, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Στεφάν Ντουζαρίκ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, το Γραφείο Εσωτερικής Επίβλεψης Υπηρεσιών (OIOS) συνεχίζει τις έρευνες για τους άλλους οκτώ εργαζομένους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην υπόθεση που έκλεισε, ο Ντουζαρίκ είπε ότι το Ισραήλ «δεν παρείχε κανένα αποδεικτικό στοιχείο» που να στηρίζει τους ισχυρισμούς του και ότι ο ΟΗΕ «εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής διοικητικών κυρώσεων στην περίπτωση αυτού του προσώπου». Οι άλλες τρεις υποθέσεις ανεστάλησαν επειδή «οι πληροφορίες που παρείχε το Ισραήλ δεν είναι επαρκείς ώστε το OIOS να προχωρήσει σε διερεύνηση». Η UNRWA εξετάζει τι είδους διοικητικές κυρώσεις να εφαρμόσει.

Μετά τις 12 πρώτες υποθέσεις που κατήγγειλε η ισραηλινή κυβέρνηση στα τέλη Ιανουαρίου, ακολούθησαν άλλες επτά, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Για τη μία από αυτές η έρευνα ανεστάλη μέχρι να παραλάβει ο Οργανισμός πρόσθετα αποδεικτικά στοιχεία και για τις υπόλοιπες έξι συνεχίζεται, είπε ο Ντουζαρίκ.

Το Ισραήλ κατηγορεί εργαζομένους της UNRWA, η οποία απασχολεί σχεδόν 13.000 ανθρώπους στη Γάζα, για συμμετοχή στις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Από τους 12 πρώτους που κατονόμασε, η UNRWA απέλυσε τους 10 και ανέφερε ότι οι άλλοι δύο είναι νεκροί. Δεν είναι σαφές προς το παρόν πώς και πότε πέθαναν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το OIOS ξεκίνησε έρευνα για τις καταγγελίες του Ισραήλ ενώ τα Ηνωμένα Έθνη ανέθεσαν στην πρώην υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας Κατρίν Κολονά να εξετάσει κατά πόσο η UNRWA είναι σε θέση να διασφαλίσει την ουδετερότητά της.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button