ΑθλητικάΕνημέρωση

«Λύτρωση» στις καθυστερήσεις και πρόκριση με buzzer beater στο Κύπελλο Ελλάδας – Galaksias Portal News

Ο Παναθηναϊκός έκανε τη μεγάλη ανατροπή στη ρεβάνς των προημιτελικών στο Κύπελλο Ελλάδας και με τη νίκη 2-0 στην έδρα του Ατρομήτου, πανηγύρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Έχοντας χάσει με 2-1 το πρώτο παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός ήθελε νίκη με δύο γκολ διαφορά για να προκριθεί και τα κατάφερε με γκολ στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Πέρεθ είχε ισοφαρίσει από νωρίς το σκορ του πρώτου αγώνα, αλλά χρειάστηκε ένα δεύτερο τέρμα από τον Μλαντένοβιτς στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων για να αποφύγουν οι “πράσινοι” την παράταση και να πάρουν την πρόκριση επί του Ατρομήτου. 

Ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε έτσι τη θέση του στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και θα αντιμετωπίσει -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- τον ΠΑΟΚ, για μία θέση στο μεγάλο τελικό.

Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός έχασε την πρώτη ευκαιρία του στο ματς μόλις στο 5′, με τον Μπακασέτα να εκτελεί φάουλ από πλάγια θέση και τον Πέρεθ να παίρνει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά να στέλνει την μπάλα άουτ. Η συνέχεια δεν ήταν όμως αντίστοιχη, αφού ο Ατρόμητος “έσφιξε” την άμυνά του και δεν επέτρεψε στους “πράσινους” να δημιουργήσουν φάσεις για γκολ μπροστά από την εστία του Τσιντώντα.

Η επόμενη φάση ήρθε μάλιστα για τους γηπεδούχους στο 28′, με τον Αντζιέλσκι να κάνει το σουτ από πλεονεκτική θέση στην περιοχή του Παναθηναϊκού, αλλά τη μπάλα να σταματάει πάνω σε συμπαίκτη του, ο οποίος ήταν και σε θέση οφσάιντ.

Οι “πράσινοι” κατάφεραν πάντως στη συνέχεια να ανοίξουν το σκορ από στημένη φάση. Μετά από κόρνερ στο 36′ και φάση διαρκείας στην περιοχή του Ατρομήτου, η μπάλα στρώθηκε στον Πέρεθ, ο οποίος και την έστειλε στα δίχτυα με στρωτό σουτ με τη μία, για το 1-0 του “τριφυλλιού” στην αναμέτρηση.

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε έτσι το σκορ του πρώτου αγώνα, αλλά είχε στη συνέχεια και δύο ακόμη ευκαιρίες για δεύτερο γκολ, με τον Μπακασέτα να αστοχεί με προβολή από γύρισμα του Μλαντένοβιτς και τον Ακαϊντίν να στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ με κεφαλιά μετά από κόρνερ στο 45+1′.

Το σκορ δεν άλλαξε έτσι στο πρώτο ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει να “πιέζει” όμως και στο δεύτερο μέρος. Ο Μπακασέτας έχασε τεράστια ευκαιρία στο 57′ με σουτ από το ύψος του πέναλτι, μετά από φοβερή ασίστ του Μλαντένοβιτς, ενώ στο 60′, ο Τσέριν βγήκε απέναντι από τον Τσιντώντα, αλλά σούταρε πάνω του.

Αμέσως μετά ο Γερεμέγιεφ έστειλε και την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε όμως και οι “πράσινοι” είχαν νέες ευκαιρίες για γκολ με Μπακασέτα και Παλάσιος, χωρίς όμως να βρουν ένα δεύτερο γκολ.

Αυτό ήρθε τελικά σε μία από τις τελευταίες φάσεις του αγώνα, καθώς ο Μλαντένοβιτς “λύτρωσε” τους “πράσινους” στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων. Με ωραίο συνδυασμό με τον Μπακασέτα, ο Σέρβος μπακ βρέθηκε στην περιοχή και με μία απίθανη ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, νίκησε τον Τσιντώντα για το 2-0 του “τριφυλλιού” στο ματς.

Το γκολ του Μλαντένοβιτς ήταν αυτό δε, που έδωσε και την πρόκριση στην ομάδα του Τερίμ, αφού ολοκλήρωσε την ανατροπή του σκορ του πρώτου αγώνα (νίκη 2-1 για τον Ατρόμητο), αποτρέποντας την παράταση στο Περιστέρι.

Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε έτσι στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου και θα αντιμετωπίσει το νικητή του ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός, με τους Θεσσαλονικείς να έχουν σχεδόν δεδομένη πρόκριση μετά το 4-0 του πρώτου αγώνα.

Οι συνθέσεις στο Ατρόμητος – Παναθηναϊκός

Ατρόμητος: Τσιντώτας, Τσακμάκης, Ασεβέδο, Ντε Μποκ, Κιβρακίδης (86′ Πομόνης), Κούντε (90΄λ.τ. Φριτζόνσον), Έντερ (86′ Έρλινγκμαρκ), Αθανασίου, Βαλένσια, Βρακάς (67′ Ρομπάιγ), Αντζιέλσκι

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ούγκο, Ακαϊντίν, Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν, Τσέριν, Μπερνάρ, Μπακασέτας (98′ Βιλένα), Παλάσιος (96′ Γέντβαι), Γερεμέγεφ (90′ Τζούρισιτς)

To άρθρο Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 0-2: «Λύτρωση» στις καθυστερήσεις και πρόκριση με buzzer beater στο Κύπελλο Ελλάδας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button