Επικαιρότητα

Με δόλωμα μαμούθ κληρονομιά προσπαθούν να κλέψουν προσωπικά στοιχεία – Galaksias.com

Νέα υπόθεση Phishing μέσω Facebook αυτήν τη φορά έρχεται στο φως με δόλωμα δήθεν χρυσή κληρονομιά, που έχει μείνει «ορφανή» σε τράπεζα του Τόγκο της Αφρικής!

Συγκεκριμένα, με προσωπικό μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τουλάχιστον δύο Βολιωτών που απευθύνθηκαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, δικηγόρος που εμφανίζεται να ονομάζεται Lare Demitart, ισχυρίζεται ότι έχει στην διάθεση του στοιχεία λογαριασμού κατάθεσής του οποίου ο κάτοχος (ελληνικής υπηκοότητας, επιχειρηματίας στο Τόγκο της Αφρικής) έχει πεθάνει και πρέπει το ποσό των 7.500.000,00 δολαρίων ΗΠΑ, το οποίο άφησε πίσω του πριν από τον πρόωρο θάνατό του να αποδοθεί στην οικογένειά του.

Η ίδια ενημερώνει σε κείμενο γραμμένο στα ελληνικά πως αυτό πρέπει να γίνει επειγόντως και καλεί σε επικοινωνία προκειμένου να λάβει βοήθεια για την έρευνα που διεξάγει, ώστε τα χρήματα να φτάσουν στον τελικό αποδέκτη.

Oλόκληρο το μήνυμα έχει ως εξής: «Γεια σας, σε μια σύντομη εισαγωγή, είμαι η δικηγόρος Lare Demitart, από τη Λομέ-Τόγκο της Δυτικής Αφρικής. Σας έστειλα ένα email τον περασμένο μήνα σε σχέση με τον αποθανόντα πελάτη μου που πέθανε στην Αφρική, αλλά δεν έλαβα καμία απάντηση από εσάς. Επικοινωνώ μαζί σας για να με βοηθήσετε να επαναπατρίσω το ποσό των 7.500.000,00 δολαρίων ΗΠΑ, το οποίο άφησε πίσω του πριν από τον πρόωρο θάνατό του για την οικογένειά του. Επικοινωνήστε μαζί μου το συντομότερο δυνατό για να σας μεταφέρω τις πληροφορίες. Είναι πολύ επείγον. Δικηγόρος Lare Demitart».

Ασφαλώς δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κληρονομιά δεν υφίσταται και καλό θα είναι όσοι λάβουν τέτοιο μήνυμα στο email τους να το αγνοήσουν. Το ίδιο προέτρεψε και στον έναν από τους δύο Βολιώτες που το έλαβαν η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθιστώντας σαφές πως επιτήδειοι προσπαθούν να επικοινωνήσουν με «συγγενείς» δήθεν μακαρίτη για τον υποτιθέμενο θησαυρό του, με σκοπό προφανώς να αποκτήσουν πρόσβαση στα προσωπικά τους στοιχεία

Πηγή: taxydromos.gr (ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button