Τρόπος Ζωής

Το MotoGP™ ξεκίνησε για το 2024 με Test στην πίστα της Μαλαισίας – Galaksias Portal News

του Νεκτάριου Διατσίδη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το MotoGP™ επιστρέφει το 2024 καθώς ο Acosta της Red Bull GASGAS Tech3 τερματίζει μόλις 0.152 δευτερόλεπτα μακριά από τον τρεις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Dani Pedrosa (26).

O Pedro Acosta (GASGAS) νετυπωσίασε και πάλι

Το MotoGP™ ξεκινά επίσημα το 2024, καθώς το Shakedown Test στη Sepang ξεκινά με τον δοκιμαστή αναβάτη της Red Bull KTM Factory Racing, Dani Pedrosa να βρίσκεται στην κορυφή των χρονομετρημένων γύρων με 1:59.233 δευτ., καθώς ο νεοεμφανιζόμενος Pedro Acosta εντυπωσίασε ξανά με τη μοτοσυκλέτα της Red Bull GASGAS Tech3 για να τερματίσει μόλις στα 0.152 δευτερόλεπτα πίσω από τον τρεις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή.

Ο Pol Espargaro ξανά με πορτοκαλί

Συνολικά, επτά αναβάτες ήταν σε καλή φόρμα την ημέρα έναρξης, καθώς είδαμε τον Pol Espargaro ξανά με πορτοκαλί, μιας και ο Ισπανός ξεκινά το νέο του ρόλο ως δοκιμαστικός αναβάτης για την Red Bull KTM Factory Racing. Ο Stefan Bradl (HRC Test Team), ο Michele Pirro (Ducati Lenovo Team), ο Cal Crutchlow (Yamaha Factory Racing) και ο Lorenzo Savadori της Aprilia Racing ήταν οι άλλοι αναβάτες που έκαναν εντυπωσιακούς χρόνους για τις αντίστοιχες ομάδες τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δουλειά στην αεροδυναμική και για την Aprilia

Kαινοτόμο μπροστινό κάτω φέρινγκ για την GASGAS/ΚΤΜ

Η δεύτερη και τελευταία μέρα του Shakedown Test θα είναι όταν θα δούμε τους αστέρες του MotoGP™ της Yamaha και της Honda σε δράση, χάρη στους νέους κανόνες. Αυτό σημαίνει ότι ο Fabio Quartararo, ο συναθλητής του στη Monster Energy Yamaha στο MotoGP™ Alex Rins, ο Joan Mir, ο συναθλητής του στη Repsol Honda Team Luca Marini και οι αναβάτες της CASTROL/IDEMITSU Honda LCR, Johann Zarco και Takaaki Nakagami θα χρονομετρηθούν στο PETRONAS Sepang International Circuit την Παρασκευή και το Σάββατο.

Ποιες νέες τεχνολογίες έχουμε ήδη γνωρίσει; Η Aprilia, η Ducati, η KTM και η Honda είχαν όλα τα νέα αεροδυναμικά πακέτα προς δοκιμή, με την πίσω αεροτομή να αποτελεί ιδιαίτερο σημείο συζήτησης σε τρεις από τους τέσσερις προαναφερθέντες κατασκευαστές. Η KTM, τόσο με τον Pol Espargaro όσο και με τον Pedrosa, δοκίμασε το νεότερο πακέτο αεροδυναμικών του Αυστριακού εργοστασίου, το οποίο αποτελείται από ένα νέο κάτω φέρινγκ και τροποποιημένα φτερά.

Ο Acosta, παρόλο που αυτή ήταν μόλις η δεύτερη μέρα του σε μία καθαρόαιμη μοτοσυκλέτα MotoGP™, δοκίμαζε νέα πράγματα για την KTM/GASGAS καθώς ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto2™ έκανε σημαντική δουλειά με ένα καινοτόμο μπροστινό κάτω φέρινγκ. Επιπλέον, ο Acosta δοκίμασε και το πλαίσιο από χάλυβα και ανθρακονήματα την Πέμπτη.

Πολλά περισσότερα θα μάθουμε τις επόμενες δύο ημέρες της δράσης του Shakedown Test πριν ξεκινήσει η Επίσημη Δοκιμή την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου.

Η Honda δοκιμάζει πολλά στην αεροδυναμική!

 

Τα αποτελέσματα των 7 πρώτων:
1 Dani Pedrosa (Red Bull KTM Factory Racing) 1:59.233
2 Pedro Acosta (Red Bull GASGAS Tech3) + 0.152
3 Pol Espargaro (Red Bull KTM Factory Racing) + 0.182
4 Stefan Bradl (HRC Test Team) + 0.627
5 Michele Pirro (Ducati Lenovo Team) + 1.633
6 Cal Crutchlow (Yamaha Factory Racing) + 1.780
7 Lorenzo Savadori (Aprilia Racing) + 2.576

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button