Κόσμος

Στο Μεξικό το πρώτο περιστατικό μόλυνσης HIV από βελόνες αισθητικής – Galaksias.com

Το πρώτο περιστατικό μόλυνσης HIV από βελόνες αισθητικής καταγράφηκε στο Νέο Μεξικό σε γυναίκα που πραγματοποίησε επέμβαση «βαμπίρ προσώπου» σε παράνομο κέντρο, αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Από την πλευρά του το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων CDC ανακοίνωσε ότι διερευνάται η πιθανή μετάδοση του HIV από μικροβελονισμό πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια από το 2018 έως το 2023 με σαφείς ενδείξεις ότι επαναχρησιμοποιήθηκε στο συγκεκριμένο κέντρο στο Νέο Μεξικό εξοπλισμός που οριζόταν ως μιας χρήσης.

Αν και η μετάδοση του HIV από μολυσμένο αίμα μέσω μη αποστειρωμένης ένεσης είναι ένας πολύ γνωστός κίνδυνος, η έκθεση αναφέρει ότι αυτή είναι η πρώτη τεκμηρίωση πιθανών λοιμώξεων που αφορούν τον τομέα της αισθητικής προσώπου.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία μικροβελονισμού πλάσματος πλούσια σε αιμοπετάλια που αποκαλείται και «θεραπεία βαμπίρ», γίνεται με τη λήψη του αίματος του ίδιου του πελάτη, τον διαχωρισμό των συστατικών του και στη συνέχεια τη χρήση μικροσκοπικών βελόνων για την έγχυση πλάσματος στο πρόσωπο για αναζωογόνηση του δέρματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας του Νέου Μεξικού το παράνομο κέντρο βρίσκεται υπό έρευνα από το καλοκαίρι του 2018 αφού ενημερώθηκε ότι μια γυναίκα στα 40 της είχε βγει θετική στον ιό HIV, παρόλο που δεν είχε γνωστούς παράγοντες κινδύνου. Η γυναίκα ανέφερε έκθεση σε βελόνες μέσω της διαδικασίας στην κλινική.

Από την επιθεώρηση που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Κανονισμών και Αδειών του Νέου Μεξικού, διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω κέντρο δεν είχε την αρμοδιότητα να συλλέγει δείγματα αναφέρεται στην έκθεση του CDC.

Από τον έλεγχο που έγινε βρέθηκαν 59 πελάτες που θα μπορούσαν να διατρέχουν κίνδυνο μόλυνσης, συμπεριλαμβανομένων 20 που έλαβαν PRP με μικροβελονισμό και 39 που έλαβαν άλλες ενέσιμες υπηρεσίες (π.χ. τοξίνη Α botox) και αφού διασταύρωσαν τη λίστα πελατών με το μητρώο HIV της πολιτείας του Νέου Μεξικού, εντόπισαν την συγκεκριμένη γυναίκα που διαγνώστηκε με HIV το 2012.

Το φθινόπωρο του 2018, η επιτόπια επιθεώρηση στο ύποπτο κέντρο του Νέου Μεξικού αποκάλυψε ότι λειτουργούσε χωρίς καν αποστειρωτή ατμού και πολλαπλές παραβάσεις υγειονομικής ασφάλειας όπως σωληνάρια αίματος χωρίς ετικέτα και ιατρικά ενέσιμα (δηλαδή μπότοξ και λιδοκαΐνη) αποθηκευμένα στο ψυγείο της κουζίνας μαζί με τα τρόφιμα. Σύριγγες χωρίς συσκευασία βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις.

Αυτή η έρευνα υπογραμμίζει τη σημασία του προσδιορισμού πιθανών νέων πηγών μετάδοσης του HIV μεταξύ ατόμων χωρίς γνωστούς παράγοντες κινδύνου HIV, σύμφωνα με το CDC.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button