ΕνημέρωσηΠολιτική

«Θα ζητήσουμε Προανακριτική για το μπάζωμα στα Τέμπη» λέει ο Στέφανος Κασσελάκης – Το «κατηγορώ» κατά Μητσοτάκη, οι «Σπαρτιάτες» και οι ευρωεκλογές

Συνέντευξη στον ΣΚΑΪ παραχώρησε το Σάββατο το πρωί (27.04.24) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης από το λιμάνι της Χίου, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο των περιοδειών του στα νησιά του Αιγαίου. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τα Τέμπη, κατηγορώντάς τον μεταξύ άλλων πως «λέει ψέματα». 

Ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ζητήσει Προανακριτική για το μπάζωμα στα Τέμπη. «Αναρωτιέμαι ο πρωθυπουργός ήξερε», τόνισε χαρακτηριστικά. 

«Μόλις έρθει η δικογραφία θα προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα, είναι το αυτονόητο. Είναι ένα τεράστιο εθνικό θέμα που δείχνει την έλλειψη κράτους δικαίου. Είναι καιρός να μάθουμε ποιός έχει δώσει την εντολή για το μπάζωμα», είπε,  κατηγορώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι λέει ψέματα.

«Ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν υπάρχει κανένα μπάζωμα. Άλλο ένα ψέμα. Μία απαράδεκτη, ανατριχιαστική δήλωση. Και αυτός είναι άλλος ένας λόγος για να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο σημείο αυτό, ζήτησε την αποπομπή της Βίκυς Φλέσσα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων και πρέπει να προβεί στην αποπομπή της υποψηφίας ευρωβουλεύτριας που είπε ότι τους σκοτώσαμε όλοι», πρόσθεσε.  

Ερωτηθείς για τους «Σπαρτιάτες», ο κ. Κασσελάκης επεσήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει τους ψηφοφόρους του, «καρφώνοντας» παράλληλα τη Νέα Δημοκρατία, δηλώνοντας πως στο ευρωψηφοδέλτιό της έχει υμνήτρια του Ηλία Κασιδιάρη. 

Στη συνέχεια, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε πως «έχουμε ένα εθνικό σύστημα υγείας υπό κατάρρευση». Στο σημείο αυτό, εξαπέλυσε επίθεση κατά του αρμόδιου υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη, δηλώνοντας πως δεν ξέρει πως να στελεχώσει σωστά το ΕΣΥ. 

«Πιστεύετε ότι με 2,5 δισ. δεν θα μπορούσαμε να στελεχώσουμε ένα μεγάλο κομμάτι των νοσοκομείων;», διερωτήθηκε.

«Σας εγγυώμαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την πρώτη ευκαιρία θα καταργήσει τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και τις βουλευτικές ασυλίες», υποστήριξε στη συνέχεια και πρόσθεσε ότι θα επαναφέρει τον 13ο και 14ο μισθό.

Σχετικά με τις ευρωεκλογές, είπε: «Έχω ένα στόχο, θέλω το κόμμα μας να αλλάξει αυτό τον τόπο. Βλέπω έξω μία κοινωνία μουδιασμένη». «Αν εκλεγώ πρωθυπουργός, θα λύσω όλα τα προβλήματα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα». 

Καταλήγοντας, ο κ. Κασσελάκης είπε ένα δημόσιο «ευχαριστώ» στους συμπολίτες μας στα νησιά, τονίζοντας πως «δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ». «Θα πάω στην Εκκλησία στην Κέρκυρα το Πάσχα», είπε, ερωτηθείς σχετικά, επισημαίνοντας ότι «η πίστη μου είναι προσωπικό ζήτημα».

 

 

 

To άρθρο «Θα ζητήσουμε Προανακριτική για το μπάζωμα στα Τέμπη» λέει ο Στέφανος Κασσελάκης – Το «κατηγορώ» κατά Μητσοτάκη, οι «Σπαρτιάτες» και οι ευρωεκλογές δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button