Επικαιρότητα

Επιστρέφουν σε δράση 50 ακινητοποιημένα οχήματα – Galaksias.com

Πρόκειται για περίπου 30 απορριμματοφόρα και 20 οχήματα και μηχανήματα έργου διαφόρων υπηρεσιών που παρέμεναν ακινητοποιημένα εδώ και μήνες λόγω αδυναμίας συντήρησης και επισκευών

Στο Αμαξοστάσιο του Δήμου Ηρακλείου βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής 26/1/24 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, όπου μαζί με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νίκο Γιαλιτάκη είδαν από κοντά τα ακινητοποιημένα οχήματα του Δήμου, που το επόμενο διάστημα αναμένεται να βγουν ξανά στους δρόμους της πόλης.

Πρόκειται για περίπου 30 απορριμματοφόρα και 20 οχήματα και μηχανήματα έργου διαφόρων υπηρεσιών που παρέμεναν ακινητοποιημένα εδώ και μήνες λόγω αδυναμίας συντήρησης και επισκευών. Η Δημοτική Αρχή, μέσα από την κατάλληλη συνεργασία των Δημοτικών Υπηρεσιών, κατάφερε να αξιοποιήσει τα νομικά εργαλεία και να ενεργοποιήσει μια Επιτροπή που έχει συσταθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης για να καλύψει τις έκτακτες βλάβες, οι οποίες είχαν οδηγήσει στην ακινητοποίηση των οχημάτων. Ταυτόχρονα, προετοιμάζει όλους τους διαγωνισμούς, για όλους τους τύπους οχημάτων και όλα τα ανταλλακτικά, έτσι ώστε να υπάρχει η  απαραίτητη λειτουργική ομαλότητα από τώρα και στο εξής.

Η επιστροφή των οχημάτων και των μηχανημάτων σε χρήση, αναμένεται να ενισχύσει τις προσπάθειες βελτίωσης της καθημερινότητας και να δώσει λύσεις σε πολλά ζητήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι Δημοτικές Υπηρεσίες, όπως είναι η καθαριότητα, ο οδοφωτισμός, οι εργασίες πρασίνου, κ.α..

«Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε στη διάθεσή μας το σύνολο των τεχνικών μέσων του Δήμου μας, έτσι ώστε μαζί και με το ανθρώπινο δυναμικό να γίνεται με το σωστή τρόπο κάθε εργασία, αλλά και να μην επιβαρύνονται περισσότερο τα υπόλοιπα μέσα. Κάτι που οδηγούσε σε άλλα πρόβλημα, όπως για παράδειγμα περισσότερες βλάβες από την πρόσθετη χρήση και προβλήματα ανεφοδιασμού καυσίμων» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, τονίζοντας: «Τώρα, έχοντας περισσότερα απορριμματοφόρα στο δρόμο μπορούμε να κατανείμουμε ομαλότερα το έργο. Δεν αφορά όμως μόνο οχήματα που εξυπηρετούν την καθαριότητα, αφορά και οχήματα που λειτουργούν για άλλες δράσεις, όπως είναι τα καλαθοφόρα με τα οποία θα μπορέσουμε να αντικαταστήσουμε λάμπες που λείπουν, τα σάρωθρα του οδοκαθαρισμού, κ.α.. Επίσης, έχουμε επισκευές που έχουν προτεραιοποιηθεί και δρομολογούνται ήδη, για την μεταφορά των απορριμμάτων μετά την αποκομιδή τους, με τα κοντέινερ. Σκοπός μας να είναι να μην έχουμε κενά στην αλυσίδα της καθαριότητας. Έχουμε τις προϋποθέσεις, έχουμε ένα σύνθετο υπόβαθρο που όμως αυτή τη στιγμή δεν αντιστοιχεί στην παρεχόμενη υπηρεσία. Ο πολίτης έχει δίκιο να μην είναι ικανοποιημένος. Αλλά από αυτό το υπόβαθρο, μπορούμε να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες.».
Ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός έκανε αναφορά και στο Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας που προβλέπεται να δημιουργηθεί στην συγκεκριμένη περιοχή, λέγοντας: «Είμαι πολύ αισιόδοξος πως με τις δυνάμεις που επιστρατεύουμε, εδώ σε μερικά χρόνια θα μπορούμε να λέμε ότι είμαστε στο Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας. Κάτι που θα έχει και μια πρωτοπορία σε εθνικό επίπεδο.».

Παράλληλα, ο Δήμαρχος συνεχάρη τα στελέχη των Υπηρεσιών του Δήμου για το αποτέλεσμα, αναφέρθηκε στο πολύ σημαντικό ρόλο των εργαζομένων της καθαριότητας, ενώ τόνισε ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια εκσυγχρονισμού του στόλου του Δήμου μέσα από την αξιοποίηση των κατάλληλων εργαλείων. Επίσης, επεσήμανε ότι η υπόθεση της καθαριότητας είναι μια κοινωνική συμμαχία, με τη Δημοτική Αρχή να έχει σκύψει πάνω από το πρόβλημα και να δίνει λύσεις, αλλά το ίδιο πρέπει να γίνει και από τους πολίτες. Να αγκαλιάσουν την προσπάθεια και να κάνουν την καθαριότητα υπόθεση όλων μας.

Ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός, τέλος, παρέστη και στην τελετή κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας των συνεργείων οχημάτων του Δήμου, ανταλλάσσοντας ευχές με τους εργαζόμενους για καλή χρονιά, υγεία και δύναμη για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους.

Δείτε εικόνες

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button