ΕνημέρωσηΠολιτική

Στο αυτόφωρο στέλνει τον νταή βουλευτή ο Πρόεδρος της Βουλής – Στην ΓΑΔΑ ο Κωνσταντίνος Φλώρος

Με εντολή του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα προσήχθη και κρατείται ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών και νυν ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος ο οποίος επιτέθηκε μέσα στη Βουλή και γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο. 

 Ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος ο οποίος επιτέθηκε με μπουνιές στον βουλευτή Βασίλη Γραμμένο, προσήχθη από την φρουρά της Βουλής και θα οδηγηθεί με την διαδικασία του αυτοφώρου στην ΓΑΔΑ (Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής) καθώς όπως έκρινε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας ο κ. Φλώρος έχει παραβεί το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα σύμφωνα με το οποίο αποτελεί κακούργημα η βιαιοπραγία εναντίον βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του. 

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ειδικά όσον αφορά στις ύβρεις που ακούστηκαν αλλά και όλο το περιστατικό θα κληθούν να δώσουν μαρτυρίες τόσο οι παρόντες αστυνομικοί όσο και οι βουλευτές.

Το χρονικό του πρωτοφανούς επεισοδίου

Το επεισόδιο ξεκίνησε από την Ολομέλεια της Βουλής όπου εξεταζόταν η άρση της ασυλίας του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου μετά από μήνυση που είχε υποβάλλει εναντίον του ο πατέρας του Κωνσταντίνου Φλώρου για επιθέσεις που είχε δεχθεί μέσω διαδικτύου από τρολ πίσω από τα οποία υποστηρίζει ότι είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος. 

Τον βουλευτή Φλώρο προσπάθησε να συγκρατήσει συνάδελφός του όπως βλέπετε στις φωτογραφίες αλλά ήταν αδύνατον. 

Καρέ καρέ το επεισόδιο

Μόλις βγήκαν από την Ολομέλεια και ενώ βρίσκονταν στις σκάλες ο βουλευτής Βασίλης Γραμμένος δέχτηκε μπουνιά από τον βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο με αποτέλεσμα να μεταφερθεί τραυματισμένος στο ιατρείο.

Ο διάλογος που προηγήθηκε μεταξύ των δυο βουλευτών σοκάρει: 

Κωνσταντίνος Φλώρος : Αυτό θα το κρίνουν οι δικαστές.
Β. Γραμμένος : Βούλωσε το εσύ σκουπίδι
Κ. Φλώρος : Άντε
Β. Γραμμένος: Γ@@ τη μάνα σου… Εσένα τη μανούλα σου θα τη γα@@@ θα σε πάω και με τα βραχιολάκια μέσα θα το θυμάσαι παλιόπ@@
Οι δύο τους βγήκαν έξω από την αίθουσα και τότε ο Κωνσταντίνος Φλώρος τον έπιασε από το λαιμό και τον έριξε κάτω.

Οι βουλευτές παρακολουθούσαν το επεισόδιο αποσβολωμένοι.

Για κτηνωδία μίλησε ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας και τόνισε ότι οι συνέπειες αυτής της πράξης θα φροντίσει να είναι βαριές. Ο βουλευτής θα παραπεμφθεί για την άρση της ασυλίας του αλλά και στη δικαιοσύνη.

Μάλιστα όπως είπε ο κ. Τασούλας ο βουλευτής θα αποχωρήσει συνοδεία φρουράς και δεν θα συμμετέχει στις εργασίες της Βουλής για 15 ημέρες. «Ο κανονισμός δεν προβλέπει αυτή την κτηνώδη συμπεριφορά», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι όταν τον φτιάχναμε νομίζαμε ότι απευθυνόμασταν σε ανθρώπους με στοιχειώδεις κανόνες συμπεριφοράς.

Την επίθεση καταδίκασε και ο Κυριάκος Βελόπουλος.  Σχολιάζοντας το επεισόδιο, ο κ. Βελόπουλος θεώρησε «αδιανόητο, μειράκια του βίου της πολιτικής, να συμπεριφέρονται με βία ως προβατόσχημοι λύκοι. Δικαιολογίες μπορεί να βρει ο καθένας όσες θέλει […] Ξέρετε ποια η διαφορά του ανθρώπου από τα υπόλοιπα ζώα; Τα ζώα αν τα πειράξεις μπορεί να αντιδράσουν. Ο άνθρωπος όμως διαφέρει στο μυαλό, την κρίση και τη λογική, που κάποιοι δεν διαθέτουν εδώ μέσα, δυστυχώς».

To άρθρο Στο αυτόφωρο στέλνει τον νταή βουλευτή ο Πρόεδρος της Βουλής – Στην ΓΑΔΑ ο Κωνσταντίνος Φλώρος δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button