ΕνημέρωσηΠολιτική

Η μάχη της δεύτερης θέσης και το όνειρο Ανδρουλάκη – Galaksias Portal News

Μέσα από τρεις εκδηλώσεις που θα γίνουν μέσα στην εβδομάδα – την Τρίτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή – θα παρουσιαστούν οι 201 υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ που παίρνουν μέρος στο εσωκομματικό δημοψήφισμα για την ανάδειξη των προσώπων που θα δώσουν τη μάχη στην κάλπη των ευρωεκλογών.

Έτσι, όλα δείχνουν ότι αναβάλλεται για την ώρα η προγραμματισμένη εκδήλωση για το κράτος δικαίου καθώς τα μέλη, τα στελέχη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να γνωρίσουν τα πρόσωπα από τα οποία θα επιλέξουν τους υποψήφιους ευρωβουλευτές που θα δώσουν τη δική τους μάχη στις ευρωεκλογές.

Εν τω μεταξύ, εκρηκτική παραμένει η κατάσταση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, καθώς η διεκδίκηση της δεύτερης θέσης στις ευρωεκλογές του Ιουνίου είναι το μεγάλο διακύβευμα τόσο για τον Στέφανο Κασσελάκη όσο και για τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, ωστόσο, δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι ξεκάθαρα δεύτερος και μάλιστα πολύ κοντά στον στόχο που βάζουν πολλά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλαδή στο 17%.

Πιο συγκεκριμένα, οι μετρήσεις του Απριλίου δείχνουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχει ανακάμψει και να κινείται κοντά στο 16% με το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται στην τρίτη θέση με διαφορά 1 έως 2 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει φτάσει στα όριά του γεγονός που κάνει τον Νίκο Ανδρουλάκη να έχει χάσει την ψυχραιμία του και να επιτίθεται με μανία εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του Στέφανου Κασσελάκη, αντί να στοχοποιεί την κυβέρνηση.

Ωστόσο, ο τρόπος που θα αντιμετωπιστεί το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη φαίνεται ότι προβληματίζει σοβαρά τους συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη.

Και αυτό γιατί κάποιοι θεωρούν ότι όσο ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει σε αυτή την αντιπαράθεση τόσο κάνει καλό στο κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη – βάζοντας τον καθημερινά το παιχνίδι -, ενώ στέλνει και λάθος μήνυμα στους ψηφοφόρους ότι στην κεντροαριστερά επικρατεί εμφύλιος για το ποιος θα είναι δεύτερος στην κατάταξη των ευρωεκλογών, την στιγμή που οι πολίτες αναζητούν εναλλακτική πολιτική λύση.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, υπάρχει και η άποψη που επιμένει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να σιωπά στις επιθέσεις του Νίκου Ανδρουλάκη γιατί κάτι τέτοιο θα έδειχνε ηττοπάθεια.

“Όσο οι δημοσκοπήσεις σβήνουν το… όνειρο του κυρίου Ανδρουλάκη για να ξεπεράσει στις Ευρωεκλογές τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και να αντισταθεί στους δελφίνους του κόμματός του, τόσο χάνει και την ψυχραιμία του”, λένε στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτουν:

“Επέλεξε και πάλι να επιτεθεί στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Στέφανο Κασσελάκη προσπαθώντας μάταια να τον απαξιώσει, επικεντρώνοντας παράλληλα τις αντιπολιτευτικές του κορώνες στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, απέναντι στις άναρθρες κραυγές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έχουν θέσεις, έχουν πρόγραμμα και σχέδιο που μπορεί να δώσει διέξοδο στα προβλήματα των πολιτών και ελπίδα σε ολόκληρο τον προοδευτικό κόσμο.

Το ποιος επιλέγει να γίνει «ουρά» στη Νέα Δημοκρατία, ακολουθώντας και αναμασώντας τα fake news είναι πλέον γνωστό σε όλους”.

Να θυμίσουμε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ – που έκρινε αντισυνταγματική την απόφαση της κυβέρνησης να μην ενημερώνει όσους έχουν παρακολουθηθεί επισήμως – ο Νίκος Ανδρουλάκης επιτέθηκε εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη καθώς ο τελευταίος στο παρελθόν τον είχε αποκαλέσει “εκβιαζόμενο”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πάντως σε συνέντευξη του κατά την διάρκεια της περιοδείας του στην Κρήτη και στο νομό Ηρακλείου αναφερόμενος στις ευρωεκλογές τόνισε ότι “αυτή τη στιγμή βλέπουμε μια μεγάλη δυναμική για τον ΣΥΡΙΖΑ μετά από μια περίοδο που ειρωνευόταν η κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ…” και που “είχε υπάρξει όλη η προπαγάνδα τους εναντίον μου με καθημερινή διαπόμπευση, με ειρωνεία, χωρίς να παρουσιάζει τις θέσεις μας για ακρίβεια, για φορολογία”.

Υποστήριξε ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκάθαρες θέσεις “για το πώς μειώνουμε την ακρίβεια στο ρεύμα, πως καταργούμε τον φόρο εισοδήματος στις επιχειρήσεις…”. Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανανεώνεται και βλέπει μια “μεγάλη δυναμική”.

To άρθρο Ο ΣΥΡΙΖΑ συστήνει τους υποψήφιους για το ευρωψηφοδέλτιο: Η μάχη της δεύτερης θέσης και το όνειρο Ανδρουλάκη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button