Επικαιρότητα

Εκδόθηκαν οι πρώτες άδειες γάμου (vid) – Galaksias.com

Ζωηρό ενδιαφέρον και στον Δήμο Χερσονήσου – “Άναψαν” τα τηλέφωνα για πληροφορίες

Οι πρώτες άδειες γάμου ομόφυλων ζευγαριών εκδόθηκαν και σε δήμους της Κρήτης, με την αυτοδιοίκηση να έρχεται να υπηρετήσεις τις νομοθετικές ρυθμίσεις για το γάμο ατόμων του ιδίου φύλου. Στο Ηράκλειο προωθήθηκε άδεια γάμου του οποίου η τέλεση θα γίνει σε δήμο της Αθήνας, την ώρα που τα τηλεφωνήματα για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, αρχίζουν και πυκνώνουν ειδικά ενόψει της τουριστικής περιόδου  και από  τουρίστες που θέλουν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με το γάμο τους. Ζωηρό αποτυπώνεται το ενδιαφέρον και στο Δήμο Χερσονήσου, στη βάση της διερεύνησης και λιγότερο της οριστικοποίησης γάμων σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών, άνοιξε η διαδικασία και στην Κρήτη να πραγματοποιηθούν οι πρώτες τελετές σε δημαρχεία του νησιού. Στο Δήμο Ηρακλείου ήδη έχει εκδοθεί η πρώτη άδεια γάμου μεταξύ γυναικών δημοτών, με το γάμο ωστόσο να έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί σε Δήμο της Αθήνας.

Οι κλήσεις στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου Ηρακλείου από ομόφυλα ζευγάρια, εντός και εκτός Ελλάδας είναι πλέον αρκετές, με ενδιαφερόμενους και ενδιαφερόμενες να αναζητούν τις πληροφορίες που χρειάζονται για να τελέσουν το μυστήριο του γάμου τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νόμο.

Κλήσεις για πληροφορίες σχετικά με τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών, δέχεται το τελευταίο διάστημα και το αντίστοιχο τμήμα του Δήμου Χερσονήσου, στο οποίο όπως όλα δείχνουν μπορεί να μην έχει οριστεί πλήθος για συγκεκριμένες ημερομηνίες, ωστόσο το ενδιαφέρον αποτυπώνεται και μάλιστα είναι ζωηρότερο όσο πλησιάζει η τουριστική περίοδος.

Tόσο στο Δήμο Ηρακλείου και Χερσονήσου, όσο και σε άλλους τουριστικούς δήμους της Κρήτης και όλης της χώρας, οι γάμοι των ομόφυλων ζευγαριών, από πολλούς εκτιμάται ότι θα αποτελέσουν τμήμα ενός ρεύματος που θα ενισχυθεί και πάντως θα έχει άμεση σύνδεση με τις διακοπές ατόμων που ταυτόχρονα θα θέλουν να κάνουν στη χώρα μας το γάμο τους.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button