Κόσμος

Ο Πέδρο Σάντσεθ σκέφτεται να παραιτηθεί – Αναστέλλει τις δραστηριότητές του – Galaksias.com

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε απόψε ότι «σκέφτεται» την πιθανότητα να παραιτηθεί, αφού έγινε γνωστό ότι ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα σε βάρος της συζύγου του για διαφθορά και αθέμιτη άσκηση επιρροής.

«Χρειάζομαι να σταματήσω και να σκεφτώ προκειμένου να αποφασίσω» όπως αναφέρει, «εάν πρέπει να συνεχίσω ως επικεφαλής της κυβέρνησης ή να αποποιηθώ αυτήν την τιμή», γράφει ο Σάντσεθ, σε επιστολή του που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Χ.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας αναφέρεται στο κείμενο στις επιθέσεις που υφίστανται ο ίδιος και η σύζυγός του από τη δεξιά και την ακροδεξιά. Λέει ότι η σύζυγός του θα υπερασπιστεί την τιμή της και θα συνεργαστεί με το δικαστικό σώμα.

«Αυτή η επίθεση είναι άνευ προηγουμένου και τόσο σοβαρή και τόσο ωμή που πρέπει να σταματήσω και να σκεφτώ με τη γυναίκα μου», γράφει ο Σάντσεθ.

«Σε αυτό το σημείο, η ερώτηση που εύλογα κάνω στον εαυτό μου είναι: αξίζει όλο αυτό; Ειλικρινά δεν ξέρω», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός προτίθεται να ανακοινώσει την απόφασή του την Δευτέρα 29/04 και μέχρι τότε θα διακόψει τις δραστηριότητές του.

Σημειώνεται ότι το πρωί της Τετάρτης μονομελές πρωτοδικείο της Μαδρίτης έκανε δεκτή μήνυση γνωστής ακροδεξιάς ομάδας, εναντίον της συζύγου του Πέδρο Σάντσεθ, Μπεγκόνια Γκόμεθ, για καταγγελίες ότι είχε λάβει χάρες από ιδιωτικές επιχειρήσεις που κέρδισαν κρατικούς διαγωνισμούς και έλαβαν επιδοτήσεις.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button