ΕνημέρωσηΤεχνολογία

«Απεριόριστες οι δυνατότητες, φιλοδοξώ να κερδίσω τα πάντα» – Galaksias Portal News

Οι πρώτες επίσημες δηλώσεις του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ως προπονητής του Ολυμπιακού δεν έγιναν σε κάποια επίσημη παρουσίαση αλλά στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αγώνα (15/1, 19:45, COSMOTE SPORT 2 HD) με τη Φερεντσβάρος, του πρώτου μεταξύ των δύο συλλόγων για τα μπαράζ της φάσης των «16» του Conference League.

Ο Βάσκος τεχνικός, που κάνει ντεμπούτο απέναντι στους Ούγγρους, εκτός από την επικείμενη αναμέτρηση αναφέρθηκε στους στόχους που έχει με τη νέα ομάδα του, υπογραμμίζοντας ότι κατ΄ αυτόν ο Ολυμπιακός είναι εντός τους, υπογράμμισε ότι ο σύλλογος έχει απεριόριστες δυνατότητες και έκανε αναφορά στον Ερνέστο Βαλβέρδε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, ο Μεντιλίμπαρ μίλησε για:

Το αποτέλεσμα θα ήθελε: «Ποτέ κανείς δεν ξέρει ποιο είναι το ιδανικό αποτέλεσμα, όταν ακολουθεί δεύτερο παιχνίδι. Θα ήταν το ιδανικό να κερδίσουμε, αυτό θα προσπαθήσουμε, να κάνουμε ένα έξυπνο παιχνίδι. Θέλουμε όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα για να προκριθούμε στο δεύτερο ματς».

Το τι θέλει να πετύχει στον Ολυμπιακό: «Ξέρω πως έχω έρθει σε μεγάλο σύλλογο. Για να έρθω στη μέση της χρονιάς δείχνει ότι τα πράγματα δεν είναι καλά αυτή την στιγμή, αλλιώς δεν θα υπήρχαν αλλαγές προπονητών. Δεδομένων των δύο πραγμάτων και ότι ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, δεν θα μπορούσα να πω ότι ήρθα στον Ολυμπιακό χωρίς να ελπίζω τα πάντα. Έχω φιλοδοξίες για να κερδίσω τα πάντα, οι δυνατότητες είναι απεριόριστες. Έχουμε έρθει στη μέση της χρονιάς, δεν υπάρχει τίποτα που θα είναι εκτός στόχων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τι λείπει από την πειραϊκή ομάδα: «Αυτό που μας λείπει είναι λίγο περισσότερη επιθετικότητα, να μπαίνουμε αποφασισμένοι στα παιχνίδια, έχουμε παίκτες με καλή τεχνική. Με λίγη περισσότερη επιθετικότητα θα μπορούμε να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια».

Τις ομοιότητες με τη θητεία του στη Σεβίλλη: «Η ομοιότητα είναι η χρονική στιγμή που έχω έρθει. Θα πω αυτό που είχα πει όταν πήγα στη Σεβίλλη, υπάρχει ποιότητα, υπάρχουν παίκτες ποιοτικοί, δεν πρόκειται να κατονομάσω, ξεκινώντας από τον διπλανό (Κάρμο), υπάρχουν ποιοτικοί παίκτες. Να αλλάξουμε κάποια πράγματα, να προσθέσουμε κάποια πράγματα και να βγάλουμε από τους παίκτες τον καλύτερο εαυτό τους».

Τα πρόσωπα και το σύστημα: «Το μόνο παιχνίδι που είδα από κοντά ήταν με τον ΟΦΗ, έχω δει αρκετά περισσότερα, δεν θα κρίνω μόνο από το ματς με τον ΟΦΗ. Δεν λείπει η ποιότητα, λείπουν άλλα πράγματα, η ποιότητα του αντιπάλου αύριο και της Κυριακής θα είναι καλύτερη από του ΟΦΗ, θα πρέπει να κάνουμε πιο πολλά πράγματα. Το παιχνίδι με τον ΟΦΗ το κερδίσαμε εύκολα, βάλαμε γρήγορα τα γκολ. Στα δύο επόμενα ματς θα χρειαστεί περισσότερη δουλειά, κάτι παραπάνω».

Το αν μίλησε με τον Βαλβέρδε πριν αποφασίσει: «Έχω μιλήσει με τον Ερνέστο μια-δυο φορές πριν έρθω εδώ, γνωρίζω καλά ότι τον έχουν ψηλά στον Ολυμπιακό».

Τα στοιχεία που θα κρίνουν τα δύο παιχνίδια: «Είναι ένας προκριματικός γύρος ανάμεσα σε δύο ομάδες που θέλουν να κερδίσουν. Το ποιο θα είναι το κλειδί του αγώνα δεν είναι απλό να το εξηγήσει κάποιος. Γίνονται πολλά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Δεν είναι τόσο απλό να κάνεις 1-2-3 πράγματα και να ξέρεις ότι θα κερδίσεις. Πρέπει να παίξεις, να κάνεις αυτά που πρέπει κατά τη διάρκεια του αγώνα ανάλογα με τα δεδομένα και να νικήσει».

Τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού εκπροσώπησε ο Νταβίντ Κάρμο. «Έχω παίξει σε πολλές διοργανώσεις. Θέλουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι, θα προσπαθήσω να βοηθήσω και να χρησιμοποιήσω την εμπειρία μου προς αυτή την κατεύθυνση», σχολίασε ο πανύψηλος Πορτογάλος αμυντικός».

«Είμαστε χαρούμενοι που ο κόσμος θα είναι πίσω, θα είναι σαν ένας παίκτης ακόμα. Θα μας κάνουν πιο δυνατούς, να προσπαθήσουμε να κάνουμε τους πάντες χαρούμενους. Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας», συνέχισε ο Κάρμο.

Όσο για τη φιλοσοφία του προπονητή του; «Θα παίζουμε πάντα για τη νίκη, θα έχουμε τον έλεγχο, θα πιέζουμε ψηλά. Θα σεβαστούμε τη φιλοσοφία του και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τα πάντα για να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button