Επικαιρότητα

Ευρωπαϊκό Κέντρο Αναφοράς για την ευζωία των υδρόβιων ζώων στο Ηράκλειο – Δεσμεύσεις Αυγενάκη για την στήριξη του Κέντρου (vid)

ακρόαση άρθρου

Ηράκλειο

Ευρωπαϊκό Κέντρο Αναφοράς για την ευζωία των υδρόβιων ζώων στο Ηράκλειο – Δεσμεύσεις Αυγενάκη για την στήριξη του Κέντρου (vid)

Επίσημα πλέον ξεκίνησαν στο Ηράκλειο  οι εργασίες του 1ου Ευρωπαϊκού Κέντρου Αναφοράς για την Ευζωία των Υδρόβιων Ζώων. Πρόκειται επί της ουσίας για το πρώτο εξειδικευμένο Κέντρο, στο πλαίσιο της ΕΕ, με επίκεντρο την προστασία της υδρόβιας ζωής που έρχεται εκτός των άλλων να αναδείξει την Κρήτη και το επιστημονικό  της δυναμικό

  • Δεσμεύσεις Αυγενάκη για την στήριξη του Κέντρου από την κυβέρνηση
  • Σημαντική στιγμή για το Πανεπιστήμιο, λέει ο πρύτανης Γ. Κοντάκης

Μεγάλη στιγμή για την Ελλάδα αλλά και την Κρήτη ιδιαίτερα, χαρακτήρισε σήμερα με φόντο την έναρξη εργασιών του 1ου Ευρωπαϊκού Κέντρου Αναφοράς για την Ευζωία των Υδρόβιων Ζώων στο νησί, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης. Πρόκειται για ένα από τα τέσσερα κέντρα  στην Ευρώπη, το πρώτο μάλιστα εξειδικευμένο για θέματα υδρόβιων ζώων, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει όπως τόνισε για το περιβάλλον και την αλιεία.

Το να δημιουργηθεί αυτό το σπουδαίο όπως χαρακτήρισε ο κ. Αυγενάκης Κέντρο στην Κρήτη το οποίο  θα λειτουργεί με τη μορφή της κοινοπραξίας, υπό το Πανεπιστήμιο Κρήτης, και με την συμμετοχή του Κέντρου Βιολογίας της Ακαδημίας Επιστημών της Τσεχίας και του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης, υπήρξε όπως τόνισε μια εμπεριστατωμένη και άρτια πρόταση, και ταυτόχρονα στήριξη από την Ευρωπαία Επίτροπο  για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, που παραβρέθηκε σήμερα στην τελετή.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο θα στηρίξει το κέντρο το οποίο σκοπός είναι να αποτελέσει ένα  πολύτιμο  εργαλείο στη βάση ανάπτυξης στρατηγικών κατευθύνσεων, συνδέοντας και με τις  αντίστοιχες πρακτικές, που θα επιφέρουν οφέλη γενικότερα στην κοινωνία όπως πρόσθεσε και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button