Επικαιρότητα

Επιτυχής η συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση “BEYOND 2024”

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση ψηφιακής τεχνολογίας και καινοτομίας Beyond 2024, που διεξήχθη από τις 25 έως τις 27 Απριλίου στο χώρο της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη. Η περιφέρεια παρουσίασε με υπερηφάνεια τρεις εξαιρετικές start-up επιχειρήσεις και τον ψηφιακό κόμβο καινοτομίας Synerginn EDIH, προσφέροντας στο ευρύ κοινό μια επίδειξη της τεχνολογικής καινοτομίας της περιοχής.

Οι εκθέτες που εκπροσώπησαν τη Δυτική Μακεδονία στην έκθεση ήταν οι εξής:

1. Innovation Bee: Η εταιρεία πρωτοπορεί στον τομέα της τεχνολογικής καινοτομίας, μετατρέποντας ιδέες σε πραγματικές εφαρμογές. Αξιοποιώντας πλήρως την Τεχνητή Νοημοσύνη και Blockchain.

2. Keyvoto: Μια επιχείρηση με έδρα στην Πτολεμαΐδα, η οποία προσφέρει λύσεις μέσω της πλατφόρμας της που επιτρέπει στους προμηθευτές να ενημερώνουν την προϊοντική πληροφορία για τους retailers.

3. B&T Componous.: Μια εταιρεία με έδρα στη Φλώρινα όπου εξειδικεύεται στην κατασκευή προηγμένων σύνθετων υλικών και εξαρτημάτων, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις από τον σχεδιασμό έως και την κατασκευή.

4. Synerginn EDIH: Ο ψηφιακός κόμβος καινοτομίας στη Δυτική Μακεδονία έχει ως στόχο να καθοδηγήσει με την τεχνογνωσία που διαθέτει εταιρείες και οργανισμούς μέσω τεχνολογιών αιχμής σε θέματα όπως η ενέργεια, το περιβάλλον, η κυκλική οικονομία και πολλούς άλλους τομείς.

Ο κ. Νίκος Λυσσαρίδης, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Μεταφορών, παρέμεινε στο πλευρό των εκθετών κατά τη διάρκεια της έκθεσης και συζήτησε μαζί τους για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν αλλά και για τις ευκαιρίες τους παρουσιάζονται.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αποδεικνύει έμπρακτα τη στήριξή της προς τις νεοφυείς επιχειρήσεις και δεσμεύεται να συνεχίσει να είναι δίπλα σε αυτές αναγνωρίζοντας την σημασία της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας για την περιοχή μας.

 

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button