Επικαιρότητα

Μήνυμα συσπείρωσης, πυρά στην αντιπολίτευση – Galaksias.com

«Όταν μια κοπέλα δολοφονείται έξω από αστυνομικό τμήμα σκύβουμε το κεφάλι και λέμε πρέπει να κάνουμε περισσότερα. Περιστατικά όπως αυτά αμαυρώνουν αυτά που έχουμε πετύχει. Ναι, τα περιπολικά πρέπει να γίνονται και ταξί για να προστατεύσουν τον πολίτη»

Το δίλημμα των επικείμενων ευρωεκλογών επιχείρησε να βάλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο Ζάππειο Μέγαρο, με την οποία άνοιξε το 15ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

«Ζητούμε από τους πολίτες να πουν ένα “όχι” στους άκυρους πειραματισμούς και ένα “ναι” στη σταθερότητα και τη σιγουριά», είπε, δηλώνοντας «παρών σε αυτό τον αγώνα». «Εχω υπογράψει συμφωνία αλήθειας», τόνισε, υπενθυμίζοντας παράλληλα την υπόσχεση «η παράταξη μας να γνωρίζει μόνο νίκες».

Αφού επισήμανε ότι ο αριστερός, αλλά κι ο δεξιός λαϊκισμός σηκώνουν κεφάλι, υπογράμμισε ότι «είναι η ώρα να συναντηθούμε ξανά με τους πολίτες που συμμετείχαν στο “Μένουμε Ευρώπη”, που μας εμπιστεύθηκαν το 2019 και το 2023 – να συσπειρωθούμε και να ενωθούμε».

«Σας κοιτώ στα μάτια και απευθύνομαι με ειλικρίνεια. Δεν είναι καιρός για χαλαρή νοοτροπία, αλλά για συσπείρωση. Οι επικείμενες εκλογές δεν προσφέρονται για αδιαφορία, αδράνεια ή αποχή», συνέχισε.

«Στις κάλπες του Ιουνίου θα αποφασιστούν πολλά περισσότερα – θα κριθεί ποιος ξέρει και μπορεί να έχει ισχυρή φωνή στους συσχετισμούς των Βρυξελλών».

«Ερχόμαστε από πολύ μακριά και πάμε πολύ μακριά», τόνισε, χαρακτηρίζοντας τη νίκη στις ευρωεκλογές ως ένα «καινούργιο ξεκίνημα για την πατρίδα».

Επίθεση στην αντιπολίτευση

Ασκησε σκληρή κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης, χωρίς ωστόσο να κατονομάσει κανένα. «Έχετε διαπιστώσει ποιοι βρίσκονται απέναντι μας. Ένας εισαγόμενος αρχηγός που προσβάλλει Δημοκρατία και θεσμούς, ένας δεύτερος πρόεδρος που βάφει το κόμμα του με τα χρώματα του πρώτου και μερικές ακραίες φωνές. Συχνά δεν διστάζουν να δυσφημίζουν την χώρα στο εξωτερικό και να καπηλεύονται εθνικό πένθος στο εσωτερικό. Δεν μαθαίνουν ούτε από αυτά που παθαίνουν». 

«Όσοι θέλουν να πριονίσουν κυβέρνηση και ΝΔ για να δυναμώσουν την επιρροή τους, είναι βαθιά γελασμένοι. Στο τιμόνι του τόπου θα είναι αυτοί που θέλουν οι πολλοί και όχι οι λίγοι ισχυροί», ανέφερε και πρόσθεσε: «Επιμένουν να κάνουν τον πόνο κομματικό εργαλείο, είναι μοιραίοι, κυνικοί και αδίστακτοι. Έχουμε μια υποχρέωση, ο δημόσιος λόγος να μην γίνει βάλτος φημών από αυτούς που κάνουν καριέρα δηλητηριάζοντας τη σκέψη των πολιτών. Η χυδαία τοξικότητα δεν θα μας βρει απροετοίμαστους». 

Επιτέθηκε, επίσης, σε όσους «εμπορεύονται» την αγάπη για την πατρίδα, εξειδικεύοντας: «Να μιλάς για πατρίδα και θρησκεία, ενώ πουλάς κηραλοιφές και γράμματα του Ιησού συνιστά μέγιστη πολιτική εξαπάτηση».

«Τα περιπολικά να γίνονται και ταξί»

Σχολιάζοντας τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, είπε ότι μπροστά σε ένα τέτοιο γεγονός «σκύβουμε το κεφάλι και λέμε ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα». Υποστήριξε ότι «περιστατικά όπως αυτό αμαυρώνουν αυτά που έχουμε πετύχει», σημειώνοντας εμφατικά: «Ναι, τα περιπολικά πρέπει να γίνονται και ταξί και ασθενοφόρα αν χρειαστεί».

Πρόσθεσε δε ότι «οι ένστολοι πρέπει να επεμβαίνουν σε ένα έγκλημα που γίνεται μπροστά τους, αλλά πρέπει να έχουν και τη δική μας κατανόηση και στήριξη αν πρέπει να χρησιμοποιήσουν το όπλο τους».

Μιλώντας για την πρώτη 4ετία της διακυβέρνησης του, είπε ότι «η εθνική ρότα άλλαξε, η χώρα μπήκε σε τροχιά προόδου», ενώ αναφερόμενους στην τρέχουσα θητεία, υπογράμμισε τις αυξήσεις στον κατώτατο μισθό και σε τουλάχιστον 600.000 δημοσίους υπαλλήλους.

Αναφερόμενος στην ακρίβεια, έκανε λόγο για «μόνιμα μέτρα στηρίζουν το εισόδημα», σημειώνοντας ταυτόχρονα: «Η υπόσχεση που δώσαμε προεκλογικά για μέσο μισθό στα 1.500 ευρώ και κατώτατο στα 950 ευρώ, θα υλοποιηθεί από αυτή την κυβέρνηση».

«Η ΝΔ είναι κόμμα λαϊκό και κοινωνικό»

«Το κόμμα μας είναι και θα παραμείνει λαϊκό και κοινωνικό. Η ΝΔ είναι η μόνη πραγματική παράταξη όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων», υπογράμμισε, συμπληρώνοντας: «Η ΝΔ ανανεώνεται συνεχώς και γι’ αυτό συσπειρώνονται γύρω της ευρύτερες δυνάμεις. Τίποτα δεν μας χωρίζει. Αυτή η παράταξη έμεινε όρθια γιατί είχε τη γενναιότητα της αυτοκριτικής, να βάζει πάντα την πατρίδα πάνω από το κομματικό όφελος. Γι’ αυτό είμαστε το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη».

«Στη δεύτερη θητεία μας θα ξεριζωθούν παθογένειες ετών – οι μεταρρυθμίσεις ίσως ξεβολεύουν μερικούς, αλλά συμφέρουν τους πολλούς για αυτό και θα συνεχιστούν»

«Η προσαρμοστικότητα ανήκει και αυτή στα χαρακτηριστικά μας. Δεν περιχαρακωθήκαμε πίσω από ιδεολογικές αγκυλώσεις. Μπορώ να βλέπω γύρω μου πολλούς αγωνιστές που ήταν πάντα ΝΔ. Βλέπω και πολλούς που έγιναν, γίνονται και θα γίνουν ΝΔ, χωρίς τίποτα να μας χωρίζει, αλλά να μας ενώνει ο κοινός σκοπός. Αυτή η παράταξη φάνηκε η πιο ανθεκτική από όλες. Εμείς έχουμε τη γενναιότητα της αυτοκριτικής σε αντίθεση με άλλους. Αυτά τα χαρακτηριστικά μας έκαναν κυρίαρχη δύναμη του τόπου και το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη», τόνισε. 

«Η εθνική ρότα άλλαξε»

«Η φλόγα του γαλάζιου πυρσού καίει στις καρδιές μας και φωτίζει το αύριο», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη της ομιλίας του. «Το 15ο συνέδριο είναι διπλά εορταστικό, συμπίπτει με τα γενέθλια της Δημοκρατίας και της ΝΔ», τόνισε κι έκανε αναφορά σε κάθε έναν ξεχωριστά από τους πρώην προέδρους του κόμματος, αλλά και στον Παύλο Μπακογιάννη. 

«Σε αυτό το ένδοξο κόμμα έχω την τιμή να ηγούμαι σήμερα. Το κόμμα που ανέλαβε το 2019 να κλείσει τις πληγές μιας δεκαετούς δοκιμασίας. Η πορεία προς το αύριο που θέλουμε είναι χτισμένη πάνω σε όσα κατακτήσαμε χθες», συνέχισε, λέγοντας ότι την πρώτη τετραετία η κυβέρνηση βρέθηκε αντιμέτωπη με τεράστια εμπόδια. «Κι όμως, μέσα σε τέσσερα χρόνια η εθνική ρότα άλλαξε». 

«Πράξη η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων»

«Εδώ και 50 χρόνια η ΝΔ βαδίζει δίπλα δίπλα με την πατρίδα. Μοιραστήκαμε όχι μόνο τα καλά, αλλά και τις χαμένες ευκαιρίες αυτής της περιόδου», ανέφερε και συνέχισε: «Στη μεταπολίτευση δεν ολοκληρώθηκαν τελικά μεγάλες μεταρρυθμίσεις τεράστιας σημασίας».

«Ένα σύνολο αδυναμιών που έγιναν μεγάλο φρένο. Αυτές τις παθογένειες καλείται να ξεριζώσει η δεύτερη θητεία μας. Ξέρουμε ότι είναι έργο δύσκολο. Πάντα γύρω από τα προβλήματα φυτρώνουν παράκεντρα συμφερόντων. Όμως δεν μας τρομάζουν τα εμπόδια και οι εντυπώσεις της στιγμής», πρόσθεσε.

«Η εθνική οικονομία βρίσκεται στην επενδυτική βαθμίδα, οι εξαγωγές αυξάνονται. Ειδικά στον πρωτογενή τομέα τον εκσυγχρονισμό τον πλαισιώνουν και αλλαγές για μια πιο ευέλικτη ευρωπαϊκή πολιτική», συμπλήρωσε και πρόσθεσε: «Πετυχαίνουμε να εξαπλωθεί η χρήση του ηλεκτρονικού χρήματος. Τα κέρδη των φοροφυγάδων θα γίνονται επιτέλους κοινωνικό έργο. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα έχουν κεφαλαιοποιητικό επικουρική σύνταξη».

Αναφέρθηκε και στις αλλαγές που έχουν γίνει στην παιδεία, ενώ μεταξύ άλλων είπε: «Επιτέλους γίνεται πράξη η ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων».

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΔ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΔ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΔ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΔ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΔ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΔ

 

Το πρόγραμμα του συνεδρίου

Το Σάββατο, 6 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του γενικού διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Σμυρλή και του γενικού γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σταύρου Καλαφάτη.

Χαιρετισμό κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου θα απευθύνουν εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Παράλληλα, τη δεύτερη ημέρα των εργασιών του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν οι τοποθετήσεις των συνέδρων σε τέσσερις θεματικές ενότητες, οι οποίες είναι: «50 Χρόνια Ν.Δ.: Οι ιδέες και οι άνθρωποι», «50 Χρόνια Ν.Δ.: Για μια ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη», «50 Χρόνια Ν.Δ.: Για ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο» και «50 Χρόνια Ν.Δ.: Μεγαλώνει γιατί εξελίσσεται».

Την Κυριακή, 7 Απριλίου, θα πραγματοποιηθούν οι ομιλίες της γραμματέως της πολιτικής επιτροπής Μαρίας Συρεγγέλα, του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής Γιάννη Πλακιωτάκη, του αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και της υποψήφιας του ΕΛΚ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Πριν από τη λήξη των εργασιών, θα απευθύνει ομιλία προς το σώμα των συνέδρων ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο συνέδριο θα υπάρχουν περίπτερα ξένων ιδρυμάτων που έχουν διαχρονική συνεργασία με τη Ν.Δ. (Konrad-Adenauer, Wilfried Martens, Hanns Seidel) καθώς και του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής (ΙΔΚΚ), ενώ θα λειτουργεί και έκθεση φωτογραφικού και οπτικοακουστικού υλικού στην οποία θα αποτυπώνεται η διαδρομή της παράταξης στα 50 χρόνια της ιστορίας της.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button