ΕνημέρωσηΠολιτική

Ο Άγιαξ «έσωσε» στις καθυστερήσεις την παρτίδα, 2-2 με την Μπόντο Γκλιμτ – Galaksias Portal News

Η Μπόντο Γκλιμτ «ακούμπησε» μία πολύ μεγάλη νίκη επί του Άγιαξ στο Άμστερνταμ, παίρνοντας προβάδισμα δυο τερμάτων, όπως οι Ολλανδοί θα έπαιξαν όλα για όλα στο φινάλε κι έσωσαν την… παρτίδα ισοφαρίζοντας στο τελικό 2-2, στον πρώτο αγώνα των play off εισόδου στους «16» του Europa Conference League, αφήνοντας τα πάντα… ανοικτά ενόψει της επόμενης Πέμπτης (22/2) στο «Aspmyra Stadion».

Οι Νορβηγοί ήταν τρομερά κυνικοί στο transition και «χτύπησαν» δύο φορές στο 16′ και στο 64′ με τον 22χρονο μέσο Άλμπερτ Γκρονμπάεκ. Ο Άγιαξ προσπάθησε να… σώσει ότι μπορούσε στο φινάλε και το κατάφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώτα μείωσε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με το εύστοχο πέναλτι του Φαν ντεν Μπούμεν -σε μία φάση που αντίκρισε την απευθείας κοκκινη ο Μπιόρτουφτ της Μπόντο/Γκλιμτ και θα χάσει τη ρεβάνς- και στη συνέχεια ισοφάρισε στο 90’+7′ με εξαιρετικό πλασέ του Μπερχούις, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.

Τεράστιο διπλό πήρε και η εξαιρετική Ντινάμο Ζάγκρεμπ στη Σεβίλλη κόντρα στην Μπέτις, επικρατώντας 1-0 χάρις το εύστοχο πέναλτι του Πέτκοβιτς στο 76′, ενώ η Μακάμπι Χάιφα πήρε προβαδισμα απέναντι στην Γάνδη, νικώντας με 1-0 χάρις σε ένα πολύ ωραίο γκολ του Πιερό στο 65′.

Νωρίτερα, η Στουρμ Γκρατς με πολύ στιβαρή και σοβαρή εικόνα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, συνέτριψε τη Σλόβαν Μπρατισλάβας με 4-1 στη «Merkur-Arena» στον πρώτο αγώνα των play off εισόδου στους «16» του Europa Conference League και βρίσκεται με το… ενάμισι πόδι στην επόμενη φάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Αυστριακοί πήραν προβάδισμα στο σκορ μόλις στο 4′ με τον Μπίρεθ και παρά τη γρήγορη ισοφάριση της Σλόβαν με τον Ροντρίγκες (8′) στη συνέχεια κυριάρχησαν απόλυτα μέσα στο γήπεδο. Οι Γκόρενς Στάνκοβιτς στο 27′ και Κιτεϊσβίλι 64′ ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 3-1, για να μπει το… κερασάκι στην τούρτα απ’ τον Καμαρά στο 90’+1′. Στο 78′ έμεινε με 10 παίκτες η Σλόβαν μετά την απευθείας αποβολή του Βάις.

Την ίδια ώρα η Μόλντε μετέτρεψε το… πάρτι απέναντι στην Λέγκια Βαρσοβίας σε «θρίλερ», καθώς το γρήγορο 3-0 των Νορβηγών στο πρώτο ημίωρο του αγώνα δεν είχε συνέχεια. Οι Πολωνοί αντέδρασαν, σημείωσαν δύο γκολ με τους Ζοσουέ κι Ογκουστίνιακ στο δεύτερο μέρος κι αύξησαν τις ελπίδες τους για τη ρεβάνς στην έδρα τους σε μία εβδομάδα, παρά την ήττα με 3-2.

Στο «Lotto Park» του Άντερλεχτ, η Άιντραχτ έδειξε έτοιμη για να πάρει μία νίκη που θα της άνοιγε το δρόμο προς την πρόκριση απέναντι στη Σεντ Ζιλουάζ, καθώς προηγήθηκε με 2-0 στο πρώτο δεκάλεπτο, χάρις στα γκολ των Τσαϊμπί και Κάλαϊτζιτς. Οι Βέλγοι, ωστόσο, «επέστρεψαν» στο ματς με τα τέρματα των Ρασμούσεν και Νίλσον, έφεραν το παιχνίδι στο 2-2 κι άφησαν ανοικτούς… λογαριασμούς για τη ρεβάνς στη Φρανκφούρτη.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων των play off εισόδου στους «16» του Europa Conference League:

Στουρμ Γκρατς (Αυστρία)-Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία) 4-1 (4΄ Μπίρεθ, 27΄ Γκ. Στάνκοβιτς, 64΄ Κιτεϊσβίλι, 90΄+1΄ Καμαρά – 8΄ Ροντρίγκες)

 

Σεντ Ζιλουάζ (Βέλγιο)-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Γερμανία) 2-2 (31΄ Ρασμούσεν, 68΄ Νίλσον – 3΄ Τσαϊμπί, 10΄ Κάλαϊτζιτς)

 

Ολυμπιακός-Φερεντσβάρος (Ουγγαρία) 1-0 (83΄ Ελ Κααμπί)

 

Μόλντε (Νορβηγία)-Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) 3-2 (12΄, 19΄ Γκουλμπράντσεν, 24΄ Κάασα – 64΄ Ζοσουέ, 71΄ Ογκουστίνιακ)

 

Σερβέτ (Ελβετία)-Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) 0-0

 

Μπέτις (Ισπανία)-Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) 0-1 (76΄ πέν. Πέτκοβιτς)

Άγιαξ (Ολλανδία)-Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία) 2-2 (90΄+1΄ πέν. Φαν ντεν Μπούμεν, 90΄+7 Μπερχούις – 16΄, 64΄ Γκρονμπάεκ)

Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ)-Γάνδη (Βέλγιο) 1-0 (65΄ Πιερό)

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button