ΑθλητικάΕνημέρωση

Ποιο καύσιμο πουλάει περισσότερο στην Ελλάδα το 2024; Ποιο μοντέλο είναι το εγχώριο best seller;

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ηλεκτρικά; Υβριδικά; Βενζινοκίνητα; Diesel; Τα διαθέσιμα καύσιμα πολλά, τα διαθέσιμα μοντέλα ακόμα περισσότερα. Τι επιλέγει όμως ο Έλληνας να αγοράσει το 2024;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν λίγες ημέρες δημοσιεύσαμε τις ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων για το μήνα Μάρτιο, σύμφωνα με τις οποίες 12.478 νέα Ι.Χ. κυκλοφόρησαν στους ελληνικούς δρόμους. Συνολικά το πρώτο 3μηνο του 2024, στην Ελλάδα ταξινομήθηκαν συνολικά 36.681 επιβατικά μοντέλα.

Ποιες κατηγορίες πουλάνε περισσότερο;
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 57% των πωλήσεων αφορούσε την κατηγορία των SUV, με τα περισσότερα από αυτά (1 στα 2) να αφορούσαν τα SUV της B κατηγορίας. Τα λεγόμενα B-SUV που είναι ιδανικά και για την πόλη, λόγω μετριασμένων διαστάσεων, έχοντας παράλληλα αυξημένη απόσταση από το έδαφος, συγκριτικά πάντα με τα μικρομεσαία και τα σεντάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποιο καύσιμο επιλέγουν οι Έλληνες αγοραστές το 2024;

Οι προτιμήσεις των νέων ιδιοκτητών Ι.Χ από πλευράς κινητήρων (όσον αφορά το 3μηνο Ιανουάριος – Μάρτιος 224) ήταν:

Βενζίνη: 40,50%
Πετρέλαιο: 10.60%
Υβριδικά (HEV): 37.30
Ηλεκτρικά και Plug-in υβριδικά: 9.80%
Φυσικό αέριο CNG: 0.10%
Υγραέριο: 1.70%

Ποιο είναι το best seller μοντέλο για το πρώτο 3μηνο του 2024;

Το Citroen C3 είναι το σε ταξινομήσεις μοντέλο στο διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου 2024, ανεξαρτήτως κατηγορίας με 2.307 ταξινομήσεις. Η επιτυχία αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι το γαλλικό αυτοκίνητο αποτελεί μια ιδανική πρόταση στην αγορά προσφέροντας εξαιρετική σχέση αξίας/τιμής. Μεγάλο συν και το γεγονός πως τα μοντέλα της Citroën συνοδεύονται από 5ετή εργοστασιακή εγγύηση και πενταετή Οδική Βοήθεια.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button