Επικαιρότητα

Συνάντηση ουζοπαραγωγών Λέσβου- 100 χρόνια ζωής συμπληρώνει το σωματείο ποτοποιών

Ο Σύνδεσμός Ποτοποιών – Αποσταγματοποιών Λέσβου, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων δημιουργικής πορείας του Σωματείου πραγματοποίησε την ετήσια τακτική γενική συνέλευση, στο Επιμελητήριο Λέσβου. Ανάμεσα στα θέματα συζήτησης ήταν το μέλλον της ποτοποιίας του νησιού, με τα τελευταία στοιχεία να είναι ιδιαιτέρως θετικά.

Ο κ.Δημήτρης Αναγνώστου, Ποτοποιός τέταρτης γενιάς, της ποτοποιίας Σαμαρά και αντιπρόεδρος του συνδέσμου ποτοποιών και αποσταγματοποιών Λέσβου μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 για τη σημερινή συνέλευση και τη δυναμική της ποτοποιίας του νησιού, αλλά και του ξακουστού ούζου.

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για τους ποτοποιούς της Λέσβου, κλείνουμε 100 χρόνια ιστορίας από τότε που ιδρύθηκε ο σύνδεσμος. Είχαμε μια ωραία εκδήλωση σήμερα με αρκετούς φορείς, κατοίκους του νησιού και επαγγελματίες του χώρου. Μας δόθηκε η ευκαιρία να αναπτύξουμε ποια είναι η δυναμική της ποτοποιίας μας, να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε, ποιες είναι οι προοπτικές για το μέλλον και φυσικά να αναδείξουμε τα οφέλη που έχει το ούζο. Όσο και να φαίνεται περίεργο, όχι μόνο για την ψυχική υγεία, όταν πίνουμε ένα ούζο σε ένα ταβερνάκι με φίλους, αλλά και τα οφέλη που έχει ο γλυκάνισος για τον οποίο σε συνεργασία με Πανεπιστήμιο θα κάνουμε έρευνα. Στο σύνολο της Λέσβου οι ποτοποιίες είναι 15 και φτιάχνονται 40 διαφορετικές ετικέτες, η κάθε μία έχει τη δική της ιστορία. Το ούζο πάει όλο και πιο καλά στην εξωτερική αγορά και είναι ευθύνη όλων να προβληθεί περισσότερο», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σπυριδάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button