Επικαιρότητα

Στην Εύβοια και τα τρία νέα περιφερειακά δικαστήρια της Στερεάς Ελλάδας – Galaksias.com

Μετά την υπερψήφιση, σήμερα το μεσημέρι, του Σ/Ν του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για την αναδιάρθρωση της χωροταξίας των δικαστηρίων και την ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, ο βουλευτής Εύβοιας, Θανάσης Ζεμπίλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ως γνωστό με το νέο δικαστικό χάρτη, που ψηφίστηκε σήμερα, καταργούνται επτά κεντρικά Πρωτοδικεία και το σύνολο των ενενήντα ενός Ειρηνοδικείων της χώρας.

»Σε ό,τι μας αφορά, κατορθώσαμε να συμπεριλάβουμε και το σύνολο της Π.Ε. Βοιωτίας στην εφετειακή περιφέρεια του Εφετείου Εύβοιας, το οποίο πλέον ισχυροποιείται σημαντικά και καθίσταται ο κεντρικός δικαστικός σχηματισμός δευτέρου βαθμού στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

 

»Περαιτέρω, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ιδρύονται τρία νέα περιφερειακά πρωτοδικεία και τα τρία στην Εύβοια. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έγινε δεκτό το αίτημα των φορέων της Φθιώτιδας για την λειτουργία ενός και μόνο Περιφερειακού Πρωτοδικείου στα όρια του νομού, και συγκεκριμένα στην Αταλάντη, στη θέση του καταργούμενου ειρηνοδικείου, καθώς κρίθηκε ότι η απόσταση των 79χλμ. μεταξύ Αταλάντης και Λαμίας, δεν το δικαιολογούσε.

»Αντίθετα, στην Εύβοια ιδρύονται τρία νέα Περιφερειακά Πρωτοδικεία στο βόρειο, το νότιο και το ανατολικό άκρο του νησιού (σε Ιστιαία, Κάρυστο και την Κύμη, η οποία θα εξυπηρετεί και την Σκύρο).

»Στις αλλεπάλληλες συσκέψεις στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και τις συνεδριάσεις των επιτροπών και της ολομέλειας της Βουλής κατορθώσαμε να αναδείξουμε τα ιδιαίτερα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά της Εύβοιας και να πείσουμε για την ανάγκη λειτουργίας τριών περιφερειακών δικαστικών σχηματισμών, ώστε να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι και των πιο απομακρυσμένων περιοχών της νησιωτικής μας ενότητας»

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button