Κόσμος

Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξε κυβερνήτης – Στις έρευνες και δύτες – Galaksias.com

Μεγάλο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χτύπησε τη γέφυρα Key, προκαλώντας την πλήρη κατάρρευσή της, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αναφορές για πολλά αυτοκίνητα και άνθρωπους ότι μπορεί να βρίσκονται στο νερό.

Μέχρι και 20 εργαζόμενοι πιστεύεται ότι έχουν πέσει στον ποταμό Πατάπσκο μετά την κατάρρευση της γέφυρας όπως ανέφερε ο επικεφαλής επικοινωνίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Βαλτιμόρης.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι Αρχές το Dali ενώ πλησιάζει τη γέφυρα, φαίνεται να χάνει την ισχύ του για περίπου 60 δευτερόλεπτα.

Λίγο περισσότερο από ένα λεπτό αργότερα το πλοίο αρχίζει να παράγει μαύρο καπνό.

Τα φώτα σβήνουν για δεύτερη φορά περίπου δύο λεπτά πριν από την πρόσκρουση στη γέφυρα.

Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Dali είχε ναυλωθεί από τη δανέζικη ναυτιλιακή εταιρεία Maersk, η οποία δηλώνει ότι «παρακολουθεί στενά» την κατάσταση

Η εταιρεία αναφέρει ότι δεν υπήρχε πλήρωμα ή προσωπικό της Maersk στο πλοίο, αλλά το πλοίο μετέφερε φορτίο πελατών.

«Είμαστε τρομοκρατημένοι από αυτό που συνέβη στη Βαλτιμόρη και οι σκέψεις μας είναι με όλους όσοι επλήγησαν», ανέφερε σε ανακοίνωση η Maersk.

Μαρτυρίες

Ο Μάικλ Μπράουν νόμιζε ότι ο γείτονάς του έκανε πρώιμο «πρωταπριλιάτικο αστείο» όταν του είπε ότι η γέφυρα Key κατέρρευσε. Είπε στο δίκτυο NBC News ότι ο γείτονάς του αρχικά πίστευε ότι ένας «σεισμός» προκάλεσε την κατάρρευση.

«Κατέβηκα μόνος για να δω και δεν μπορούσε να το πιστέψω. Είναι μια σημαντική αρτηρία εδώ στην περιοχή, όχι μόνο για την κυκλοφορία, αλλά και για το λιμάνι. Ας ελπίσουμε ότι όλοι όσοι ασχολούνται με αυτό σήμερα είναι καλά», είπε.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για σημαντικές ζημιές, με τη μισή γέφυρα βυθισμένη στο νερό. Επίσης το πλοίο φέρεται να έχει παγιδευτεί στη γέφυρα.

Η θερμοκρασία στο λιμάνι της Βαλτιμόρης είναι -1C, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Δεδομένων των ΗΠΑ.

Η υποθερμία μπορεί να εμφανιστεί όταν η θερμοκρασία του σώματος ενός ατόμου πέσει κάτω από τους 35C.

Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων το Dali είναι σημαίας Σιγκαπούρης. Έχει μήκος 300 μέτρα και κατευθυνόταν προς το Κολόμπο στη Σρι Λάνκα.

Το λιμάνι της Βαλτιμόρης είναι το μεγαλύτερο στις ΗΠΑ για εξειδικευμένα φορτία

Το λιμάνι Helen Delich Bentley της Βαλτιμόρης είναι το μεγαλύτερο λιμάνι στις ΗΠΑ για εξειδικευμένο φορτίο ειδικά για τροχοφόρα φορτία, όπως φορτηγά και ρυμουλκούμενα και εγκαταστάσεις διακίνησης χύδην φορτίων.

Οι ιδιωτικοί και δημόσιοι τερματικοί σταθμοί του λιμανιού διαχειρίστηκαν 847.158 αυτοκίνητα και ελαφρά φορτηγά το 2023, τα περισσότερα από κάθε άλλο λιμάνι των ΗΠΑ. Το λιμάνι διακινεί επίσης γεωργικά και κατασκευαστικά μηχανήματα, ζάχαρη, γύψο και άνθρακα, σύμφωνα με ιστοσελίδα της κυβέρνησης του Μέριλαντ.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button