Κόσμος

Αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές σε Ιράκ και Συρία – Αντίποινα κατά του Ιράν

Αεροπορικές επιδρομές εναντίον εγκαταστάσεων των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, εξαπέλυσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες την Παρασκευή (2/2) σε Ιράκ και Συρία, κάνοντας πράξη τις προειδοποιήσεις του Αμερικανού προέδρου για «αντίποινα».

Τα χτυπήματα εκτιμάται ότι είναι μόνο τα «πρώτα σε μια πολυεπίπεδη απάντηση της κυβέρνησης» του προέδρου Τζο Μπάιντεν στην επίθεση το περασμένο Σαββατοκύριακο που πραγματοποιήθηκε στην Ιορδανία και που στοίχισε τη ζωή σε τρεις Αμερικανούς στρατιώτες.

Τι αναφέρει η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ για τα πλήγματα

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ (CENTCOM) τα πλήγματα σημειώθηκαν στις 4:00 μ.μ. (EST) 02 Φεβρουαρίου, στο Ιράκ και τη Συρία κατά της Δύναμης Κουντς του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) του Ιράν.

Οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις έπληξαν περισσότερους από 85 στόχους, με πολλά αεροσκάφη να εκτοξεύουν βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας που πετούσαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στις αεροπορικές επιδρομές χρησιμοποιήθηκαν περισσότερα από 125 πυρομαχικά ακριβείας.

Οι εγκαταστάσεις που χτυπήθηκαν ήταν επιχειρήσεις διοίκησης και ελέγχου, κέντρα, κέντρα πληροφοριών, ρουκέτες και πυραύλους, αποθήκες μη επανδρωμένων οχημάτων και εγκαταστάσεις εφοδιαστικής αλυσίδας και πυρομαχικών ομάδων πολιτοφυλακών και των χορηγών τους IRGC που διευκόλυναν επιθέσεις κατά των δυνάμεων των ΗΠΑ.

Τα πλήγματα του αμερικανικού στρατού στη Συρία, όπως μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα ABC και Fox News, πραγματοποιήθηκαν λίγο μετά την επίσημη τελετή υποδοχής στο αμερικανικό έδαφος υπό τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, των σορών των τριών στρατιωτών, που σκοτώθηκαν την Κυριακή κοντά στα συριακά σύνορα.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button