Κόσμος

Αγνοείται το πλήρωμα των ελικοπτέρων που συνετρίβησαν – Ένας νεκρός – Galaksias.com

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες διάσωσης του πληρώματος των ελικοπτέρων του ιαπωνικού πολεμικού ναυτικού που συνετρίβησαν το Σάββατο (20/4) ανατολικά της νήσου Τορισίμα στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Στα ελικόπτερα SH-60K επέβαιναν τέσσερα μέλη πληρώματος, τα οποία συμμετείχαν σε νυχτερινή ανθυποβρυχιακή άσκηση όταν χάθηκαν τα ίχνη τους υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Μέχρι στιγμής, έχει εντοπιστεί νεκρό ένα μέλος του πληρώματος και αναζητούνται ακόμη επτά, σύμφωνα με το BBC.

Ο υπουργός Άμυνας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου πως θεωρεί πιθανό το σενάριο σύγκρουσης των δύο ελικοπτέρων.

«Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να τους σώσουμε», είπε ο κ. Κιχάρα, προσθέτοντας ότι τα ελικόπτερα αυτά πραγματοποιούσαν «ασκήσεις με σκοπό να αναχαιτίζουν τα υποβρύχια κατά τη διάρκεια της νύχτας».

«Φως» στα αίτια του δυστυχήματος θα ρίξουν οι δύο καταγραφείς δεδομένων πτήσης, οι οποίοι έχουν ανακτηθεί, σύμφωνα με ιαπωνικά δημοσιεύματα.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ιαπωνία, ο Ραμ Εμάνουελ, εξέφρασε μέσω ανάρτησής του στο X (πρώην Twitter) την προθυμία της Ουάσινγκτον να συνδράμει στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button