Επικαιρότητα

Στη μνήμη των 57 η απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Βουνακίου – Galaksias.com

Με συγκέντρωση στην πλατεία Βουνακίου στην πόλη της Χίου και με κύριο αίτημα να αποδοθεί δικαιοσύνη και να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη με τους 57 συνάνθρωπους μας που έχασαν τη ζωή τους, πήραν μέρος και στη Χίο στην πανελλαδική κινητοποίηση, ένα χρόνο από το δυστύχημα που συντάραξε την χώρα μας.

Δυναμική η παρουσία φοιτητών, που από τον σύλλογο των φοιτητικών εστιών προχώρησαν επίσης σε κατάληψη όπως και των μαθητών από σχολεία της Χίου. Μάλιστα με τις πικέτες τους θύμισαν τι έγινε στα Τέμπη. Το «ποτέ ξανά» και τα τελευταία λόγια της μάνας «πάρε με όταν φτάσεις» να βγάζουν θλίψη και οργή για το έγκλημα που δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο.

Χίος: Στη μνήμη των 57 η απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία ΒουνακίουΧίος: Στη μνήμη των 57 η απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Βουνακίου

Αυτό το μήνυμα πέρασαν και οι εκατοντάδες πολίτες που ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα τόσο του Νομαρχιακού Τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ αλλά και των πρωτοβάθμιων σωματείων. Ο εκπρόσωπος μάλιστα του Σωματείου Ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων κατήγγειλε τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χίου που δεν πήρε, τελικά, μέρος στην κινητοποίηση.

Χίος: Στη μνήμη των 57 η απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία ΒουνακίουΧίος: Στη μνήμη των 57 η απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Βουνακίου

Στα συνθήματα για τα Τέμπη προστέθηκαν και αυτά κατά της ακρίβειας αλλά και των πλειστηριασμών σπιτιών, ειδικά πρώτης κατοικίας.
Μάλιστα στην πορεία που ακολούθησε έγινε στάση μπροστά σε τράπεζα του νησιού επί της οδού Απλωταριάς.
Δυναμική η παρουσία του Σωματείου Δικαστικών Υπαλλήλων, με αίτημα να μην καταργηθεί καμία δομή στο νησί, ενώ ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Χίου προχώρησε σε στάση εργασίας.

Στις 10.00 το πρωί, πραγματοποιήθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των 57 θυμάτων, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου.
Συμμετείχαν συμβολικά και 57 σπουδαστές από την Ακαδημία Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, που όμως δεν παραβρέθηκαν και στη συγκέντρωση μία ώρα μετά, ενώ χτύπησε συμβολικά 57 φορές και η καμπάνα.

Χίος: Στη μνήμη των 57 η απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία ΒουνακίουΧίος: Στη μνήμη των 57 η απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Βουνακίου
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button