ΑθλητικάΕνημέρωση

Υποστηρικτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος ζητούν από τον Σάντσεθ να παραμείνει στην πρωθυπουργία – Galaksias Portal News

Χιλιάδες υποστηρικτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος ταξίδεψαν από ολόκληρη την Ισπανία για να συμμετάσχουν σήμερα σε συλλαλητήριο στη Μαδρίτη και να ζητήσουν από τον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ να παραμείνει στην εξουσία μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωσή του αυτή την εβδομάδα ότι πιθανόν να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία.

Την Τετάρτη ο Σάντσεθ δήλωσε ότι θα αποσυρθεί “για μερικές ημέρες” για να αποφασίσει αν θέλει να συνεχίσει να ηγείται της κυβέρνησης καθώς δικαστήριο της Μαδρίτης άνοιξε προκαταρκτική έρευνα για τις επιχειρηματικές υποθέσεις της συζύγου του Μπεγκόνια Γκόμεθ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σάντσεθ είπε ότι η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας λάσπης εις βάρος του ίδιου και της οικογένειάς του από πολιτικούς του αντιπάλους.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός αρνείται τις κατηγορίες εις βάρος της συζύγου του και δήλωσε ότι θα ανακοινώσει την απόφαση για το μέλλον του την Δευτέρα.

«Πρωθυπουργέ μείνε, Πέδρο μείνε. Είμαστε μαζί σου», είπε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Μαρία Χεσούς Μοντέρο σε συνάντηση της ομοσπονδιακής επιτροπής του Σοσιαλιστικού Κόμματος στο αρχηγείο του στην Μαδρίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έξω από τα γραφεία υποστηρικτές του κόμματος, πολλοί κουνώντας σημαίες ή έχοντας βαμμένα τα πρόσωπά τους, είχαν βάλει δημοφιλή τραγούδια της ποπ και φώναζαν συνθήματα υπέρ της παραμονής του Σάντσεθ στην εξουσία.

Περίπου 12.500 υποστηρικτές του συμμετείχαν στο συλλαλητήριο, σύμφωνα με την ισπανική κυβέρνηση.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν καταδικάσει την κίνηση του Σάντσεθ.

«Ζητώ από όλους τους πολίτες να μην ξεγελαστούν. Η Ισπανία δεν έχει πρόβλημα, αυτός που έχει πρόβλημα με τη δικαιοσύνη είναι ο Σάντσεθ, η κυβέρνησή του, το κόμμα του και ο κύκλος του. Αφήστε τους να το λύσουν», είπε ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, Αλμπέρτο Νούνιεθ Φεϊχό, σε συνάντηση στην Ταραγόνα της Καταλονίας.

Την Πέμπτη η εισαγγελία της Μαδρίτης ανακοίνωσε ότι ζήτησε να απορριφθεί η υπόθεση για διαφθορά σε βάρος της συζύγου του Ισπανού πρωθυπουργού και δήλωσε ότι θα εφεσιβάλει την απόφαση που έλαβε δικαστήριο της Μαδρίτης να εξετάσει μια ιδιωτική καταγγελία που κατέθεσε μια ομάδα κατά της διαφθοράς σε βάρος της Μπεγκόνια Γκόμεθ για αθέμιτη άσκηση επιρροής και επιχειρηματική διαφθορά.

Από την πλευρά της, η εν λόγω ομάδα, η Manos Limpias (Καθαρά Χέρια), δήλωσε ότι στήριξε την αγωγή της σε πληροφορίες των ΜΜΕ και πως δεν μπορεί να εγγυηθεί για την εγκυρότητά τους.

Ο Σάντσεθ ανήλθε στην εξουσία το 2018.

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button