ΑθλητικάΕνημέρωση

«Ήρθα στο Περιστέρι για να μάθω από τον Σπανούλη» – Galaksias Portal News

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της διοργανώτριας Αρχής της Basket League, ΕΣΑΚΕ, ο Τζο Ράγκλαντ, μίλησε για την εμπειρία του αγωνιζόμενος στο Περιστέρι εξηγώντας: «Ήρθα στο Περιστέρι για να μάθω από τον Σπανούλη. Mε διψήφιο αριθμό πόντων και σχεδόν διψήφιο ασίστ κατά μέσο όρο ίσως να μην υπάρχει παίκτης στην Basket League με τόση επιρροή στο παιχνίδι της του όσο ο Τζο Ράγκλαντ στο Περιστέρι.

Ο Αμερικανός γκαρντ εξήγησε πως στα 34 χρόνια του ακόμη διδάσκεται. «H διαδικασία της μάθησης δεν σταματά ποτέ, ανεξαρτήτως ηλικίας», επισημαίνει ο Ράγκλαντ που χαρακτηρίζει την Stoiximan Basket League ως πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και υπογράμμισε ότι το Περιστέρι λειτουργεί σαν μια καλοκουρδισμένη μηχανή. Όσο για το που θα φτάσει η ομάδα του την φετινή αγωνιστική χρονιά, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δουλεύουμε για να έχουμε μια επιτυχημένη σεζόν. Είναι μπάσκετ και όλοι βάζουν τα παπούτσια τους με τον ίδιο τρόπο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Τζο Ράγκλαντ στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ:

– Πως αποφάσισες να έρθεις στο Περιστέρι και στην Ελλάδα για πρώτη φορά, μετά από τόσα χρόνια στην Ευρώπη;

«Είχα επιλογή να συνεχίσω στην Χάποελ Χολόν, που είχα αγωνιστεί τΙς δύο περασμένες σεζόν. Για μένα ήταν μια βολική κατάσταση να συνεχίσω στην Χολόν, αλλά ο κόουτς Βασίλης Σπανούλης με κάλεσε για να έρθω στο Περιστέρι.

Είχα συνεπώς να επιλέξω μεταξύ μιας άνετης επιλογής ή να μάθω από έναν από τους καλύτερους. Έφυγα από την ζώνη ασφαλείας και έφυγα από την Χολόν για να έρθω στο Περιστέρι για να παίξω για τον Σπανούλη γιατί καταλαβαίνω ότι το IQ και η νοοτροπία του θα με ωφελήσει για το μέλλον.

Για να είμαι μέλος της ομάδας ενός από τα μεγαλύτερα μυαλά του μπάσκετ, αυτός είναι ο λόγος που ήρθα στην Ελλάδα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Είσαι ευχαριστημένος μέχρι τώρα;

«100%. Μαθαίνω κάθε μέρα. Δουλεύουμε σκληρά και ο κόουτς με αφήνει βάζω το δικό μου IQ στο παιχνίδι, επίσης. Ο οργανισμός είναι εξαιρετικός. Είναι μια ευεργετική – διδακτική σεζόν για μένα».

– Τι πιστεύεις ότι μπορεί να καταφέρει το Περιστέρι στο τέλος της σεζόν;

«Αντιμετωπίζουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Δουλεύουμε κάθε μέρα και θα δούμε στο τέλος τι θα καταφέρουμε. Σίγουρα προετοιμαζόμαστε και μαχόμαστε κάθε μέρα για να έχουμε μια πετυχημένη σεζόν».

– Για το BCL μάλλον έχετε ξεπεράσει τις προσδοκίες και τα προγνωστικά στην αρχή της σεζόν με την πρόκριση στα πλέι οφ.

«Ο καθένας έχει την γνώμη του με βάση ίσως την ιστορία του συλλόγου. Εκτός από την εμπειρία του Σπανούλη, υπάρχει η δική μου εμπειρία στο BCL, επίσης, ο Κένι Ουίλιαμς την τελευταία σεζόν έφτασε στο Top 8 με την ΑΕΚ Betsson, ο Τρέβορ Τόμπσον έφτασε στο Φάιναλ Φορ με την Αντβέρπ το 2019, όπως και εγώ το ’22 με την Χάποελ Χολόν, ο Ξανθόπουλος έχει κερδίσει τον τίτλο του BCL με την ΑΕΚ Betsson πριν πέντε χρόνια.

Τα πρόσωπα, τα μέλη της ομάδας, έχουν επιτυχίες στο BCL, συνεπώς για μας δεν είναι έκπληξη η πορεία του Περιστερίου bwin, ακόμη και εάν ξεκινήσαμε με 0-3 στην δεύτερη φάση του θεσμού, γνωρίζαμε πως δουλεύουμε».

– Ποια είναι η γνώμη σου για την Stoiximan Basket League;

«Είναι μια physical league, με παιχνίδι με επαφές και σκληρή. Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό και δεν μπορείς να… κοιμηθείς απέναντι σε οποιοδήποτε αντίπαλο. Καθένας μπορεί να σε νικήσει.

Ευχαριστώ τον Θεό γιατί ο κόουτς μας κρατά πειθαρχημένους κάθε μέρα, δουλεύουμε σκληρά και έχουμε νικήσει πολλά παιχνίδια, αλλά εάν δεις τι γίνεται σε κάθε αγώνα οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να νικήσει.

Προφανώς ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός λόγω μπάτζετ είναι μια διαφορετική ιστορία, αλλά και πάλι κανείς δεν δείχνει ανίκητος. Αυτό δείχνει ότι ο ανταγωνισμός στο ελληνικό Πρωτάθλημα είναι πολύ δυνατός».

– Πιστεύεις ότι μπορείτε να νικήσετε τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό;

«Παίρνουμε κάθε μέρα και αγώνα ξεχωριστά. Είναι μπάσκετ, όλοι βάζουν τα παπούτσια τους με τον ίδιο τρόπο. Όλα μπορούν να συμβούν, κανείς δεν ξέρει. Δεν θα κοιτάξουμε μακριά, θα δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα και για ότι συμβεί θα είμαστε έτοιμοι».

– Είσαι 34 ετών και είπες ότι ακόμη μαθαίνεις. Μέχρι πότε θα παίζεις;

«Μέχρι την θέληση Του. Μέχρι να μην μπορώ άλλο. Φυσικά αγαπάω το μπάσκετ και αυτό κάνω σε όλη την ζωή μου μέχρι τώρα. Είμαι πάντα υπερήφανος για τον εαυτό μου για το IQ του παιχνιδιού. Ακόμη και όταν ήμουν νεαρός, σε όλη μου την καριέρα προσπαθούσα να παίζω με μυαλό.

Και ένα πράγμα που έμαθα είναι ότι δεν είναι αργά ποτέ για να μαθαίνεις. H διαδικασία της μάθησης δεν σταματά ποτέ, ανεξαρτήτως ηλικίας. Ακόμη και στα 34 χρόνια μου εξακολουθώ να μαθαίνω. Από αυτή την άποψη προσπαθώ να είμαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου».

– Ποιες είναι οι προσωπικές φιλοδοξίες σου για το μέλλον;

«Αυτή την στιγμή δεν έχω προσωπικές φιλοδοξίες γιατί είμαι πόιντ γκαρντ. Καταλαβαίνω ότι εάν είμαι επιθετικός, έχω ενέργεια και παίζω με μυαλό, εάν παίζω το σωστό play ανεξάρτητα εάν είναι για μένα ή για κάποιον συμπαίκτη μου, όλα θα λειτουργήσουν σωστά.

Δεν έχω προσωπικές φιλοδοξίες, με την έννοια ότι δεν θέλω κάτι για τον εαυτό μου, γιατί ως πόιντ γκαρντ, η νίκη της ομάδας είναι προσωπικός στόχος. Η ομάδα μου κερδίζει. Συνεπώς η φιλοδοξία είναι να είναι η ομάδα επιτυχημένη και να νικά».

– Υπάρχει κάποιος νεαρός Έλληνας παίκτης που σε έχει εντυπωσιάσει μέχρι τώρα στην Stoiximan Basket League;

«Οι δικοί μας νεαροί οι Σωτήρης Σταυρακόπουλος, Γιάννης Ζούγρης είναι «μέλισσες» τους βλέπω κάθε μέρα. Δουλεύουν σκληρά. Το να είναι μαζί με τον Σπανούλη αλλά και μένα τους βοηθάει να δουλέψουν στο μυαλό, να γίνουν επιτυχημένοι.

Μπορούν 100% να παίξουν και να γίνουν πρωταγωνιστές. Προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε να «χτίσουν» το μυαλό και την νοοτροπία τους ώστε να το κάνουν».

– Τι σου αρέσει στον Σπανούλη περισσότερο;

«Πρώτα από όλα η καθημερινή φιλοδοξία του. Ποτέ δεν είναι ευχαριστημένος. Δουλεύει καθημερινά και το μυαλό του είναι στην επόμενη μέρα. Η καριέρα του δείχνει γιατί ήταν επιτυχημένος, γιατί ποτέ δεν ήταν ικανοποιημένος. Εμένα πάντα με συμβουλεύει και μου ασκεί κριτική ανεξάρτητα του πόσο καλά ή κακά έχω παίξει.

Μου λέει πάντα Τζο, η επόμενη μέρα! Σου δίνει επίσης μαθήματα ζωής, προσπαθεί να μας μεταδώσει ότι αυτό που κάνουμε δεν θα το κάνουμε για πάντα, δεν θα παίζουμε μπάσκετ για πάντα.

Ζώντας τον καθημερινά, μαθαίνω, βλέπω πως δουλεύει και πόσο γνώση μεταδίδει».

– Είναι «δάσκαλος» για τα νέα παιδιά;

«Είναι «δάσκαλος» για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας. Είτε 18, είτε 34».

– Τι σου αρέσει στο Περιστέρι και στην ζωή στην Ελλάδα γενικώς;

«Στο Περιστέρι ο επαγγελματισμός και η οργάνωση. Από τους συνεργάτες προπονητές μέχρι τους φροντιστές όλοι είναι επαγγελματίες. Δουλεύουν σκληρά και νομίζω ότι αυτό ξεκινάει από την κορυφή, από τον Σπανούλη. Όλα εδώ λειτουργούν σαν καλοκουρδισμένη μηχανή.

Βγαίνουμε με τους συμπαίκτες μου, πάμε για δείπνο αν μας έχει δώσει ρεπό. Αλλά είμαστε συγκεντρωμένοι ειλικρινά στις υποχρεώσεις της ομάδας. Ίσως πάμε στην παραλία ή στην φύση τώρα που ζεσταίνει ο καιρός».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button