Τρόπος Ζωής

«Απολιθωμένη η θέση του ΚΚΕ» – «Απαντά σε μας για να απολογηθεί στους βουλευτές της ΝΔ» – Galaksias Portal News

Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, και τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο, μετά την ομιλία του πρώτου στο πλαίσιο της συζήτησης για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών στην Βουλή.

Αρχικά, ο κ. Κουτσούμπας παρέθεσε τα επιχειρήματα του ΚΚΕ με βάση τα οποία το Κόμμα καταψηφίζει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι το ΚΚΕ τοποθετείται με κύριο γνώμονα το συμφέρον των παιδιών. Επιπλέον, σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, επεσήμανε ότι το κόμμα διαφωνεί με την «προώθηση ανορθολογικών θεωρικών άρνησης του βιολογικού φύλου, όπως επιχειρείται μέσω της εκπαίδευσης, των Μέσων Ενημέρωσης, των κοινωνικών δικτύων, στο όνομα της υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά το τέλος της ομιλίας του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ, τον λόγο πήρε ο κ. Σκέρτσος, ο οποίος σχολίασε την τοποθέτηση του κ. Κουτσούμπα, λέγοντας ότι «είναι ιστορική η σημερινή ψηφοφορία και λυπάμαι πάρα πολύ που το ΚΚΕ στέκεται απέναντι σε αυτή την ιστορική μεταρρύθμιση».

«Ο κ. Κουτσούμπας αφιέρωσε 43 λεπτά για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα… Ένα κόμμα, που λέει ότι είναι κοντά στον άνθρωπο και τα δικαιώματά του αλλά τελικά μάχεται σε μια  πάλη ιδεών που δεν αφορά τα πραγματικά προβλήματα του σήμερα αποφάσισε να μείνει εκτός αυτής της σημαντικής θεσμικής κατάκτησης», επεσήμανε ο κ. Σκέρτσος.

Και συνέχισε: «Ακούσαμε μια σκέψη που είναι ολοκληρωτική, απολιθωμένη και παλαιολιθική. Αυτό είναι το πρόβλημα του ΚΚΕ δυστυχώς και θα ήθελα εφόσον υπάρχει ιστορική εμπειρία να υπάρξει μια αυτοκριτική και ένας αναστοχασμός ως προς τις δυστοπίες που έχουν παραχθεί από κομμουνιστικά καθεστώτα εναντίον των ομοφυλόφιλων συνανθρώπων μας. Θα ήθελα να ακούσω μια καταδίκη των στρατοπέδων συγκέντρωσης στην Κούβα, πριν έλθει να μας πει ναι μεν αλλά και ότι θα καταψηφίσει.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον υπουργό Επικρατείας απάντησε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας. «Ο κ. Σκέρτσος αναγκάζεται να απαντήσει στην 45λεπτη, όπως είπε, ομιλία μου, η οποία ήταν τεκμηριωμένη. Αυτό δείχνει ότι θέλει να απαντήσει, όχι στο ΚΚΕ ή να του ζητήσει πάλι να διευκρινίσει. Αλλά θέλει να απολογηθεί, στους βουλευτές του κόμματος του» σχολίασε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε: «Ο κ. Σκέρτσος θέλει να απολογηθεί στο εκλογικό σώμα της Νέας Δημοκρατίας, που δεν έχουν καμία ομοφοβία, καμία τρανσοφοβία, όπως δεν έχει και το ΚΚΕ, και μιλάνε με συγκεκριμένα επιχειρήματα. Το ζήτημα της προστασίας των παιδιών είναι κυρίαρχο θέμα και αυτό το αγνόησε η Νέα Δημοκρατία και από την άποψη του χρόνου, που έδωσε για συνολική επιστημονική αναλυτική συζήτηση, όχι μόνο ανάμεσα στους βουλευτές αλλά και από επιστημονικούς φορείς που θέλανε να εκθέσουν τα επιχειρήματά τους και να δώσουν την ουσία των θέσεων τους. Η στάση αυτή δείχνει αυτό το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Νέα Δημοκρατία. Να χαίρεστε αυτόν τον προοδευτισμό, αυτό είναι συντήρηση του κακίστου είδους, είναι οπουρτουνισμός, είναι τυχοδιωκτισμός».

 

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button