Επικαιρότητα

Ενημέρωση για την πρόοδο αποκατάστασης των ζημιών από τον σεισμό – Galaksias.com

Μετά από το σχετικό αίτημα – ερώτημα προς την Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ), από τον βουλευτή Σάμου Χριστόδουλο Στεφανάδη , η τελευταία ενημέρωση από την υπηρεσία (23/2/2014) για την πρόοδο των αποκαταστάσεων του σεισμού της Σάμου αναφέρει:

ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ. Μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί 774 αιτήσεις για έκδοση άδειας επισκευής.Από αυτές:έχουν απορριφθεί 8έχουν ολοκληρωθεί 92 (άδειες επισκευής)έχουν γίνει 482 ενδιάμεσες ενέργειες (παραλαβή βλαβών και έγγραφα για συμπλήρωση δικαιολογητικών)Για τις 92 άδειες επισκευής που έχουν εκδοθεί:έχουν σταλεί στη ΔΟΔ για πληρωμή 726.391,13 € (N δόση Δ.Κ.Α.). Η Συνολική Δωρεάν Κρατική Αρωγή που έχει εγκριθεί με τις παραπάνω άδειες είναι 1.987.010,77€.18 έχουν προχωρήσει σε αίτηση για B’ δόση και έχουν ολοκληρωθεί οι 5, με τις οποίες εγκρίθηκε η χορήγηση ποσού 32.978,38 € (B’ δόση Δ.Κ.Α.). Το ποσό αυτό έχει σταλεί στη ΔΟΔ για πληρωμή.11 έχουν προχωρήσει σε αίτηση για Γ’ δόση και έχουν ολοκληρωθεί οι 6, με τις οποίες εγκρίθηκε η χορήγηση ποσού 14.122,02 € (B’ δόση Δ.Κ.Α.). Το ποσό αυτό έχει σταλεί στη ΔΟΔ για πληρωμή.ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:οι καθυστερήσεις οφείλονται σε σημαντικές ελλείψεις των μελετών, σε ιδιοκτησιακά προβλήματα και σε εγκρίσεις από συναρμόδιες υπηρεσίες.

ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί 201 αιτήσεις για βεβαίωση καθορισμού δικαιούχου Στεγαστικής Συνδρομής για ανακατασκευή. Από αυτές: έχουν απορριφθεί Ι0έχουν ολοκληρωθεί 127έχουν γίνει 93 έγγραφα για συμπλήρωση δικαιολογητικώνΓια τις 127 βεβαιώσεις καθορισμού δικαιούχου Σ.Σ. για ανακατασκευή που έχουν εκδοθεί:έχει βεβαιωθεί συνολική Δ.Κ.Α. ύψους 7.219.093,56 €31 έχουν προχωρήσει σε αίτηση για έγκριση χορήγησης α’ δόσης Δ.Κ.Α., έχουν απορριφθεί οι 2 και έχουν ολοκληρωθεί Ι 6 με τις οποίες εγκρίθηκε η χορήγηση ποσοι’) 609.755,60 €. Το ποσό αυτό έχει σταλεί στη ΔΟΔ για πληρωμή.3 έχουν προχωρήσει σε αίτηση για β’ δόση Δ.Κ.Α. οι οποίες εκκρεμούν ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Οι καθυστερήσεις οφείλονται σε Ιδιοκτησιακά προβλήματα και στην έκδοση των οικοδομικών αδειών από την Υ.ΔΟΜ.

ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΕΝΟΙΚΙΟΥ. Μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί 781 αιτήσεις για επιδότηση ενοικίου , έχουν απορριφθεί οι 84 και έχουν ολοκληρωθεί οι 675, με. τις οποίες εγκρίθηκε το ποσό των 575.723,76 €.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ Απο ΥΠ.Υ.ΜΕ. Αφορούν αιτήματα πληρωμών Δωρεάν Κρατικής Αρωγής και Επιδότησης Προσωρινής Στέγασης, ύψους 250.000 € περίπου, τα οποία υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα εντός του 2023 αλλά επεστράφησαν στη ΓΔΑΕΦΚ ως ανεξόφλητα. .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button