ΕνημέρωσηΠολιτική

Ένωση δικηγόρων ανακήρυξε ΔΣ μέσω… Facebook! – Galaksias Portal News

Μπροστά σε μια… απρόσμενη δικαστική απόφαση βρέθηκε μια από τις μεγαλύτερες και πιο ενεργές ενώσεις δικηγόρων. Η «Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων», οι παρεμβάσεις της οποίας το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχαν τύχει σημασίας και ενδιαφέροντος από τον νομικό κόσμο της χώρας, εξέλεξε νέο διοικητικό συμβούλιο αλλά είναι… ακέφαλη!

Αυτό αποφάσισε το Ειρηνοδικείο Αθηνών κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του στις 13 Δεκεμβρίου 2023 καθώς, όπως αναφέρει στην απόφασή του, «εκλογή χωρίς την οποία δεν αφετηριάζεται η 7η προθεσμία συγκρότησης του ΔΣ σε σώμα, πρέπει να νοηθεί η οριστική ανακήρυξη των εκλεγέντων δια της κατάρτισης και επικύρωσης του σχετικού πρακτικού. Οι ανακοινώσεις στη σελίδα του σωματείου στο Facebook δεν πληρούν τις αναφερθείσες προϋποθέσεις αφού αποτελούν αναρτήσεις σε ηλεκτρονική ιστοσελίδα μέσου κοινωνικής δικτύωσης και όχι έγγραφο με υπογραφές των μελών της Κεντρικής Εφορευτικής επιτροπής, ενώ μάλιστα στη μια εξ αυτών γίνεται ρητή αναφορά ότι δεν έχει επέλθει η οριστική επαλήθευση των αποτελεσμάτων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, σύμφωνα με την απόφαση ούτε στη συνέχεια καταρτίστηκε το απαιτούμενο πρακτικό, δεν υφίσταται απόφαση της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής. Αποτέλεσμα, η «Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων» να είναι χωρίς διοίκηση καθώς το δικαστήριο, μελετώντας και το καταστατικό της Ένωσης, αποφάνθηκε ότι «στερείται διοίκησης τόσο κατά τον χρόνο κατάθεσης όσο κατά τον χρόνο συζήτησης των κρινόμενων αιτήσεων, με συνέπεια να στερείται περαιτέρω ικανότητας δικαστικής παράστασης, ήτοι δυνατότητας εκπροσώπησης στην παρούσα δίκη».

Επόμενο βήμα για την «Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων», είναι να βρει τρόπο να συγκροτηθεί σε σώμα, υπό κανονικές συνθήκες, και όχι μέσω…. Facebook!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button