Επικαιρότητα

«Ιστορική» μέρα για τα Χανιά και τον κόσμο του ναυταθλητισμού (vid) – Galaksias.com

ακρόαση άρθρου

Ανακατασκευή κολυμβητηρίου: «Ιστορική» μέρα για τα Χανιά και τον κόσμο του ναυταθλητισμού (vid)

Υπεγράφη στο Υπουργείο Αθλητισμού μετά από καθυστέρηση πολλών μηνών η προγραμματική σύμβαση για το έργο ανακατασκευής και αναβάθμισης του εθνικού Κολυμβητηρίου Χανίων προϋπολογισμού 7,5 εκατομμυρίων ευρώ

  • Έπεσαν οι υπογραφές για την ανακατασκευή του κολυμβητηρίου
  • Ανοίγει ο δρόμος για τη δημοπράτηση του μεγάλου αθλητικού έργου

Το δρόμο για τη δημοπράτηση του έργου ανακατασκευής του Κολυμβητηρίου Χανίων, που επί δεκαετίες διεκδικούσαν ο κόσμος του ναυταθλητισμού και η τοπική κοινωνία, ανοίγει η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης από τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Άρη Παπαδογιάννη, τον Πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Γιάννη Χίνο και την Πρόεδρο του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων, Σοφία Τσισμενάκη. Το έργο αφορά την ολική ανακατασκευή του κολυμβητηρίου.

Το έργο προϋπολογισμού 7.520.000€ με χρηματοδότηση από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Αθλητισμού, αναμένεται να δημοπρατηθεί τις προσεχείς εβδομάδες. Για μια ιστορική ημέρα έκανε λόγο ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης.

Αντικείμενο της τριετούς Προγραμματικής Σύμβασης, είναι η παροχή τεχνικής συνδρομής από τον ΟΑΚ ως φορέα υλοποίησης της δημοπράτησης και της εξέλιξης των εργασιών προς το Υπουργείο Αθλητισμού που είναι ο κύριος του έργου. Το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων θα επιβλέπει την πρόοδο των εργασιών.

«Ο ΟΑΚ μπορεί άμεσα να δημοπρατήσει και υπό την διαρκή επίβλεψή του να ανακαινιστεί πλήρως το Ναυταθλητικό Κέντρο Χανίων, αποδίδοντας στην τοπική κοινωνία, αλλά και στον ελληνικό αθλητισμό, σύγχρονες εγκαταστάσεις για να συνεχιστεί η μεγάλη παράδοση Ολυμπιονικών και διεθνών πρωταθλητών στον υγρό μας στίβο», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Αθλητισμού.  

Οι διοικήσεις του ΕΑΚ και του ΝΟΧ σε συνεργασία με το δήμο Χανίων και το Υπουργείο καλούνται τώρα να εξασφαλίσουν εναλλακτική για τη συνέχιση των προπονήσεων των τετρακοσίων και πλέον αθλητών του Ναυτικού Ομίλου.

Παρόντες στην υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης στο Υπουργείο Αθλητισμού ήταν η βουλευτής Χανίων Σέβη Βολουδάκη, το μέλος του ΔΣ του ΕΑΚ Χανίων και υπεύθυνος για την ναυταθλητική εγκατάσταση Λευτέρης Μπουζάκης, ο  Αντιπρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΟΧ.

Δείτε το βίντεο: 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button