Κόσμος

Εγκαταλείπουν την Εκκλησία οι πιστοί μετά τις αποκαλύψεις για τα κακοποιημένα παιδιά – Galaksias.com

Η έκθεση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη (25/1) η οποία επιβεβαιώνει ότι ο αριθμός των ανθρώπων που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά στην Ευαγγελική Εκκλησία είναι πολύ μεγαλύτερος από όσο ήταν γνωστός μέχρι σήμερα κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα των γερμανικών εφημερίδων.

Oπως μεταδίδει η Deutsche Welle η ίδια η Ευαγγελική Εκκλησία έκανε λόγο για 858 άτομα ενώ σύμφωνα με την έκθεση είναι 2.225 από το 1946.

Η εφημερίδα Mitteldeutsche Zeitung γράφει: «Τα σκάνδαλα κακοποίησης έχουν κλονίσει την εμπιστοσύνη στις εκκλησίες. Ουρές από ανθρώπους σχηματίζονται μπροστά από τα τοπικά δικαστήρια που καταγράφουν όσους εγκαταλείπουν την Εκκλησία διότι έχουν βαρεθεί τους κληρικούς που κακοποιούσαν σεξουαλικά τα παιδιά αντί να κηρύττουν το λόγο του Θεού.

Από τότε που ήρθαν στο φως τα σκάνδαλα κακοποίησης το 2010, η Καθολική Εκκλησία έχει χάσει περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια μέλη και η προτεσταντική 4,5 εκατομμύρια μέλη.

Όπως και με τους Καθολικούς πολλοί ανώτεροι κληρικοί στην Ευαγγελική Εκκλησία προσπάθησαν όμως να προστατεύσουν πρώτα την Εκκλησία και όχι τα παιδιά που τους είχαν εμπιστευθεί».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button