Επικαιρότητα

Συνήγορος του Πολίτη και φορείς ενώνουν δυνάμεις για την υγεία και την κοινωνική αλληλεγγύη (vid)

Με βασικό θέμα συζήτησης την υγεία και την κοινωνική αλληλεγγύη πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση του Συνηγόρου του πολίτη με τοπικούς φορείς του Ηρακλείου. Ένας πολύπλευρος διάλογος με θέματα που αφορούν άμεσα τους πολίτες της Κρήτης. Βασικό θέμα συζήτησης ήταν οι υποδομές της δημόσιας υγείας, η υποστελέχωση, η εξάντληση των ιατρών αλλά και ο παραγκωνισμός της τρίτης ηλικίας

  • Κόκκινο πανί η ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ αλλά και η εγκατάλειψη της τρίτης ηλικίας
  • Στην πρώτη γραμμή η υποστελέχωση των κλινικών, αλλά και τα ωράρια εξόντωσης

Ζητήματα που αφορούν την ευαισθητοποίηση πολιτών για την υγεία και την κοινωνική αλληλεγγύη τέθηκαν επί τάπητος  στη συνάντηση του Συνηγόρου του πολίτη με τοπικούς φορείς του Ηρακλείου.

Η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας αλλά και η εγκατάλειψη ηλικιωμένων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, είναι κοινωνικά προβλήματα που απαιτούν την άμεση επίλυσή τους.

Κοινές ανησυχίες και προβληματισμοί τόσο από τον Συνήγορο του πολίτη όσο και από τους φορείς, οπού στόχευσαν σε θέματα που αφορούν τις υποδομές στα νοσοκομεία, την υποστελέχωση των κλινικών αλλά και τις συνθήκες εξάντλησης κάτω από τις οποίες δουλεύουν οι υγειονομικοί.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button