Επικαιρότητα

Ο Ζελένσκυ ζητάει πλέον στρατιωτική βοήθεια ακόμα και …επί πιστώσει! – Galaksias.com

Έτοιμος να λάβει πυρομαχικά και πολεμικό υλικό ακόμα και επί πιστώσει είναι ο Βολόντιμιρ Ζελένσκυ. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας προφανώς βρίσκεται σε απόγνωση λόγω των εξελίξεων στο πεδίο της μάχης και από εκεί που μέχρι στιγμής δεχόταν δωρεάν Δυτική βοήθεια, πλέον είναι έτοιμος ακόμα και να πληρώσει. Χαρακτηριστικά, σε πρόσφατες δηλώσεις που έκανε τόνισε και τα εξής:

“Η Ουκρανία δεν έχει άλλη επιλογή: πρέπει να δεχτεί οποιαδήποτε προσφορά για να κερδίσει και να επιβιώσει. Αν έπρεπε να διαλέξω μεταξύ λήψης πακέτου με πίστωση τώρα ή πρακτικά δωρεάν σε ένα χρόνο, θα το έπαιρνα με πίστωση αμέσως”.

Διευκρίνισε ότι η Ουκρανία αυτή τη στιγμή χρειάζεται περισσότερα από δύο δωδεκάδες αμερικανικά συστήματα αεράμυνας Patriot για να προστατεύσει τον δικό της εναέριο χώρο από επιθέσεις ρωσικών πυραύλων και επιθέσεις drone. Σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα πάντως, υπάρχει σκοπιμότητα στα λεγόμενα του Ζελένσκυ. Και αυτό διότι ξέρει ότι εαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας τα καταφέρουν, οποιοδήποτε δάνειο θα του διαγραφεί επιτυχώς. Και σε περίπτωση ήττας, δεν θα είναι αυτός που θα πρέπει να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του.

Κάποια άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η δήλωση του Ζελένσκυ μάλλον αποτελεί μια προσπάθεια βελτίωσης των σχέσεων με τον Ντόναλντ Τραμπ. Κατά πάσα πιθανότητα, το Κίεβο δεν πιστεύει πλέον στη δυνατότητα να λάβει δωρεάν βοήθεια από την κυβέρνηση Μπάιντεν.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button