ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Τελείωσε το Επίσημο Τεστ με τον Bagnaia 1o – Galaksias Portal News

του Νεκτάριου Διατσίδη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέσσερις αναβάτες εντάχθηκαν στο αποκλειστικό γκρουπ του 1:56 καθώς η πρώτη δεκάδα ήταν κάτω από το απόλυτο ρεκόρ γύρου στο MotoGP Sepang Test.
Ο Francesco Bagnaia της Ducati Lenovo Team τα κατάφερε την τελευταία ημέρα του Test, και με στυλ επίσης, κάνοντας το απόλυτο ρεκόρ γύρου. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής χρονομετρήθηκε με 1:56.682 κατά τη διάρκεια μιας εντυπωσιακής εναρκτήριας ώρας με πολύ δράση για να ανανεώσει τη μάχη του περασμένου έτους με τον Jorge Martin (Prima Pramac Racing), με μια νέα μάχη για το 2024.
Έχοντας τερματίσει ταχύτερος χθες, ο Enea Bastianini (Ducati Lenovo Team) αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με την τρίτη θέση, αλλά για άλλη μια φορά απέδειξε ότι επέστρεψε στα καλύτερά του – κάτι που ήθελε να τονίσει και ο Διευθυντής της ομάδας του, Davide Tardozzi. Ο τέταρτος και τελευταίος άνθρωπος που άνοιξε νέους δρόμους πετυχαίνοντας χρόνο 1:56.938 ήταν ο Alex Marquez της Gresini Racing.

Marc Marquez

Ducati Lenovo Team, Prima Pramac Racing, Pertamina Enduro VR46 & Gresini Racing
Ακόμα περισσότεροι λόγοι για να χαμογελάσουνε στη Ducati με τις τρεις μοτοσυκλέτες της για το 2024 να καταλαμβάνουν τις τρεις πρώτες θέσεις και έξι από τους επτά αναβάτες της να βρίσκονται στους πρώτους οκτώ. Ο Marc Marquez έκανε επιτέλους μία καλή επίδοση με την Gresini σήμερα και έκλεισε τις τρεις ημέρες του στη Μαλαισία σε κοντινή απόσταση από τις κορυφαίες θέσεις. Με έναν καλό χρόνο στο 1:57.270 που κατάφερε το #93 λίγο περισσότερο από μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή.
Ο Fabio Di Giannantonio της Pertamina Enduro VR46 ήταν όγδοος σε έναν γύρο, αλλά ο ρυθμός του δεν ήταν τίποτα λιγότερο από εκπληκτικός. Εννέα αναβάτες έκαναν προσομοιώσεις Sprint σήμερα και ο Diggia ήταν ο ταχύτερος, μπροστά από τους Bastianini και Martin. Ο πέμπτος από τους εννέα αναβάτες, και μόλις λίγα δευτερόλεπτα μακριά, ήταν ο Marc Marquez καθώς η προσαρμογή του συνεχίζεται.
Μία διαφοροποίηση για την Ducati αποτελούσε ο Marco Bezzecchi, ο οποίος είχε προβλήματα στη Sepang. Μία τρίτη πτώση σε τρεις ημέρες δεν θα βοήθησε τη διάθεσή του, καθώς δεν μπόρεσε να βελτιωθεί στον χρόνο του γύρου από χθες και, ως εκ τούτου, τερμάτισε 15ος στη συνδυασμένη κατάταξη.

Aleix Espargaro

Aprilia και Trackhouse Racing
Άλλη μια μέρα δύο ημιχρόνων για την Aprilia. Από τη μία πλευρά, ο Aleix Espargaro χαιρέτισε την προσπάθεια της ομάδας ως «την καλύτερη δοκιμή» που είχε ποτέ με το εργοστάσιο από το Noale. Το #41 κέρδισε την τελική θέση εντός της κορυφής μετά από το εκπληκτικό 1:57.091, και ο ρυθμός του δεν ήταν επίσης κακός. Ήταν τέταρτος από τις προσομοιώσεις Sprint και μόλις ένα δευτερόλεπτο μακριά από τον ειδικό του Sprint του 2023, Jorge Martin. Εν τω μεταξύ, από την άλλη πλευρά, μετά από παράπονα για έλλειψη πίσω πρόσφυσης χθες, ο Maverick Viñales έκλεισε το τριήμερο στην 12η θέση, ενώ ο Miguel Oliveira (Trackhouse Racing) ήταν 18ος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Pedro Acosta

Jack Miller

Red Bull KTM Factory Racing & Red Bull GASGAS Tech3 
Μια άλλη μέρα για την Αυστριακή ομάδα που έφτασε στις αξιοσημείωτες προσπάθειες του Pedro Acosta. Αν και ο Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) τερμάτισε μπροστά του στη συνδυασμένη κατάταξη, ο Acosta έκλεισε τη διαφορά σε μόλις 0.058 δευτερόλεπτα από τον πρωταγωνιστή της πορτοκαλί ομάδας. Η προσομοίωση του Sprint είναι επίσης άξια αναφοράς. Πιο γρήγορος πάνω από 9 γύρους από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Pecco Bagnaia και λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο από τους απίστευτα έμπειρους Marc Marquez και Aleix Espargaro και με μια υπενθύμιση: σήμερα ήταν μόλις η έβδομη μέρα σε μια μοτοσυκλέτα του MotoGP™. Ο Αυστραλός Jack Miller ολοκληρώνει το τριήμερο 1.1 δευτερόλεπτο πίσω από την πρώτη θέση στη 14η θέση, ενώ χρειάζεται αρκετή προσπάθεια ακόμη από τον Augusto Fernandez που τερμάτισε 21ος και πάνω από δύο δευτερόλεπτα πίσω.

Luca Marini

Repsol και LCR Honda 
Ο Joan Mir της Repsol Honda ολοκλήρωσε το τεστ στη Sepang μέσα στην πρώτη δεκάδα αφού σημείωσε χρόνο κάτω από τον γύρο της pole position από πέρυσι – θετικά σημάδια για το Ιαπωνικό εργοστάσιο. Όμως, παρά τη βελτίωση του Mir κατά 1.1 δευτερόλεπτο σε έναν γύρο, ήθελε να τονίσει την ανάγκη για περαιτέρω δουλειά σε μεγαλύτερη διάρκεια. Ο Taka Nakagami σημείωσε χρόνο 1:57.765 για να τερματίσει 13ος, μπροστά από τους Johann Zarco και Luca Marini στη 17η και 19η θέση.

Fabio Quartararo

Monster Energy Yamaha 
Ο Fabio Quartararo συνέχισε να κάνει καλή απόδοση γύρου «one lap pace» αφού έκλεισε τις τρεις ημέρες στην 11η θέση. Ο Γάλλος ελπίζει για ένα περαιτέρω βήμα την επόμενη φορά στο Κατάρ. Ο Alex Rins ήταν 16ος και 1.1 δευτερόλεπτο μακριά από τον γύρο του Bagnaia που έσπασε το ρεκόρ.

Δείτε τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα του τριήμερου τεστ:

Combined Practice Time P1-P2-P3 for MY2 MotoGP FP3

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button