Κόσμος

Οργισμένη η νεότερη βουλευτής της Αυστραλίας – Κανάλι «πείραξε» τη φωτογραφία της και… φούσκωσε το στήθος της

Την οργισμένη αντίδραση της νεότερης ηλικιακά βουλευτού της Αυστραλίας, Τζόρτζι Πέρσελ προκάλεσε ειδησεογραφικό κανάλι της χώρας αφού της «πείραξε» την φωτογραφία με αποτέλεσμα να της φουσκώσει το στήθος και να κοντύνει τη μπλούζα της ώστε να φαίνεται ένα μέρος της κοιλιάς της.

Σύμφωνα με το BBC, η φωτογραφία της εμφανίστηκε στο δελτίο ειδήσεων των «Nine News» μετά από παρέμβαση που έκανε η βουλευτής με την οποία επέκρινε την απόφαση της κυβέρνησης της Βικτώριας να μην απαγορεύσει το κυνήγι πάπιας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι η Τζόρτζι Πέρσελ δημοσίευσε την πρωτότυπη φωτογραφία και την τροποποιημένη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θέλοντας να δείξει πώς το κανάλι έχει επεξεργαστεί το ντύσιμό της.

Η «Nine News» ζήτησε συγγνώμη και ισχυρίστηκε ότι φταίει η «αυτοματοποίηση από το Photoshop».

Σε δήλωσή της η Τζόρτζι Πέρσελ, είπε ότι η Δευτέρα (29/1) ότι ήταν η χειρότερη μέρα που κλήθηκε να αντέξει από την εκλογή της το 2022.

«Δεν είναι ασυνήθιστο για τους πολιτικούς να έχουν καταστροφικές μέρες στη δουλειά… Δυστυχώς, η διαφορά για τις γυναίκες είναι ότι πρέπει επίσης να αντιμετωπίσουν τη συνεχή σεξουαλοποίηση και αντικειμενοποίηση», είπε η βουλευτής του Animal Justice Party.

Απαντώντας στις αντιδράσεις, το αφεντικό της «Nine News Melbourne», Hugh Nailon είπε ότι ζήτησε «ανεπιφύλακτα» συγγνώμη από την Τζόρτζι Πέρσελ για το «γραφικό λάθος».

«Όπως είναι κοινή πρακτική, το μέγεθος της εικόνας άλλαξε ώστε να ταιριάζει στις προδιαγραφές μας. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, η αυτοματοποίηση από το Photoshop δημιούργησε μια εικόνα που δεν ήταν σύμφωνη με την αρχική», ανέφερε σε δήλωσή του σήμερα Τρίτη (30/1).

«Αυτό δεν πληρούσε τα υψηλά εκδοτικά πρότυπα που έχουμε» πρόσθεσε ο Nailon.

Η Τζόρτζι Πέρσελ έγινε πρωτοσέλιδο πέρυσι επειδή φορούσε στο κοινοβούλιο μια στολή που καλυπτόταν από παραδείγματα σεξιστικής κακοποίησης που λαμβάνει τακτικά στο διαδίκτυο. Έχει μιλήσει στο παρελθόν για τη δουλειά της ως στρίπερ για να συντηρήσει τον εαυτό της κατά τη διάρκεια της φοίτησής της στην νομική σχολή.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button