ΑθλητικάΕνημέρωση

Νίκη κόντρα στα προβλήματα με πρωταγωνιστή Αϊτόρ – Galaksias Portal News

Τι κι αν αγωνίστηκε με πολλές απουσίες, τι κι αν έχασε κατά τη διάρκεια του αγώνα με τραυματισμούς τους Βέρμπιτς και Σπόραρ, ο Παναθηναϊκός, κόντρα σε όλα τα προβλήματα, επικράτησε εντός έδρας του Αστέρα Τρίπολης με 2-0 και διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, παρέα με τον ΠΑΟΚ, μετά το τέλος της 19ης αγωνιστικής της Super League.

Ο Παναθηναϊκός ζορίστηκε αρκετά κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, καθώς είχε να αντιμετωπίσει πέρα από την καλοστημένη ομάδα του Ράσταβατς και τις πολλές απουσίες.

Οι πράσινοι παρατάχθηκαν χωρίς τους Ιωαννίδη, Βιλένα, Τζούρισιτς, Τσέριν, Παλάσιος και Γερεμέγεφ, με τον Κώτσιρα και πάλι στο κέντρο, ενώ κατά τη διάρκεια του αγώνα έχασαν με τραυματισμό και τους Βέρμπιτς και Σπόραρ.

Κόντρα σ’ όλα τα προβλήματα, ο Παναθηναϊκός έφτασε στη νίκη κι αυτό το οφείλει στον Αϊτόρ, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι στη θέση του τραυματία Βέρμπιτς και άνοιξε το σκορ στο 50′, ενώ έδωσε και την ασίστ στον Γέντβαϊ για το 2-0 στο 74′.

Ο Ισπανός ήταν ο MVP του αγώνα, ενώ εξαιρετική εμφάνιση με γκολ για δεύτερο συνεχόμενο στο παιχνίδι στο πρωτάθλημα έκανε ο Κροάτης στόπερ, Γέντβαϊ, ο οποίος έχει ανεβάσει αρκετά τις μετοχές του στο τελευταίο διάστημα.

Ο Παναθηναϊκός διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας παρέα με τον ΠΑΟΚ, με τις δύο ομάδες να λύνουν τις διαφορές τους σε μία εβδομάδα στην Τούμπα.

Τα γκολ του αγώνα:

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με διάθεση να ελέγξει το τέμπο του αγώνα με τον Αστέρα και στο 10ο λεπτό είχε την πρώτη τελική του στο ματς, όταν ο Σπόραρ βρήκε χώρο έξω απ’ την περιοχή και σούταρε δυνατά, αναγκάζοντας τον 20χρονο Νίκο Γραμματικάκη, σε εκτίναξη κι εντυπωσιακή επέμβαση σε κόρνερ.

Στο 14’ από βαθιά μπαλιά προς την άμυνα του Παναθηναϊκού, ο Λοντίγκιν βγήκε μακριά απ’ την εστία του, αλλά έκανε «τσαφ», ο Σουρλής πήρε τη μπάλα, όμως το πλασέ του από μακριά σε κενή εστία ήταν «άψυχο» και πρόλαβε να κόψει την μπάλα ο Αράο.

Τρία λεπτά μετά (17’) από χαμηλή σέντρα στην περιοχή του Αστέρα, ο Κώτσιρας έγινε αποδέκτης της μπάλας, αλλά το τελείωμά του έφυγε πάνω απ’ τα δοκάρια της αρκαδικής ομάδας.

Ο Αστέρας έχασε άλλη μία μεγάλη ευκαιρία στο 28’ με τον Καλτσά, ο οποίος πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή απ’ τον Σίτο, εκτέλεσε από πλάγια θέση κι ο Λοντίγκιν απέκρουσε εντυπωσιακά με το πόδι στη γωνία του, ενώ στο 31’ από την σέντρα του Μλαντένοβιτς, ο Σπόραρ πήρε κεφαλιά ελάχιστα άουτ απ’ το δεξί δοκάρι.

Στο 43’ ο Σπόραρ πήρε την μπάλα στον χώρο και μπήκε στην περιοχή, αλλά άργησε να εκτελέσει για να απειλήσει τον Γραμματικάκη, ενώ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου, ο Μπερνάρ εκτέλεσε απευθείας φάουλ το οποίο πέρασε λίγο άουτ από τα δοκάρια του Αστέρα.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με λίγο μεγαλύτερη ένταση στο δεύτερο ημίχρονο και στο 50ό λεπτό πήρε το γκολ που ήθελε με τον Αϊτόρ. Από πολύ ωραία κι ορθολογική ανάπτυξη των «πράσινων» από τα δεξιά, ο Μπερνάρ έδωσε στον Μαντσίνι, εκείνος έκανε εξαιρετική σέντρα στο πίσω δοκάρι κι ο Αϊτόρ με πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-0 για το «τριφύλλι».

Με τον ρυθμό να πέφτει πολύ μεγάλη το 60’, όμως ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βρει και δεύτερο γκολ με τον Τιν Γεντβάι από στατική φάση στο 74ο λεπτό. Σε εκτέλεση κόρνερ του Μαντσίνι από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε απ’ όλους, έφτασε στον Αϊτόρ που έβγαλε νέα σέντρα στην «καρδιά» της άμυνας του Αστέρα κι ο Κροάτης στόπερ με κεφαλιά έκανε το 2-0, «τελειώνοντας» το παιχνίδι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης (86’ Λημνιός), Γεντβάι, Αράο, Μλαντένοβιτς, Ρουμπέν (86’ Ακαϊντίν), Κώτσιρας, Μαντσίνι, Μπερνάρ (86’ Ζέκα), Βέρμπιτς (27’ λ.τρ. Αϊτόρ), Σπόραρ (61’ λ.τρ. Τσόκαι).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Γραμματικάκης, Γκαρθία, Χριστόπουλος, Τζουκάνοβιτς, Χουχούμης (86’ Άλβαρες), Μουνάφο (72’ Γιαμπλόνσκι), Αλάγκμπε, Καλτσάς (72’ Μπαρτόλο), Σουρλής (58’ Ζουγλής), Σίτο (46’ Ρεγκίς), Μάντζης.

To άρθρο Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 2-0: Νίκη κόντρα στα προβλήματα με πρωταγωνιστή Αϊτόρ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button