ΕνημέρωσηΠολιτική

Στην καλύτερη επτάδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος η Ελευθερία Πλευρίτου – Galaksias Portal News

Η Ελευθερία Πλευρίτου συμπεριελήφθη στην καλύτερη επτάδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης γυναικών, που ολοκληρώθηκε χθες (16/2) στην Ντόχα, με τις ΗΠΑ να επιστρέφουν στην κορυφή και την ελληνική ομάδα να καταλαμβάνει την τέταρτη θέση, μετά τη δραματική ήττα από την Ισπανία στην εκπνοή του «μικρού» τελικού.

Παράλληλα, η Ειρήνη Νίνου ήταν η δεύτερη σκόρερ του τουρνουά με 24 γκολ, πίσω από τη Νεοζηλανδή Μόργκαν ΜακΝτάουαλ, που πέτυχε 31 τέρματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολυτιμότερη παίκτρια αναδείχθηκε η Ρίτα Κέστελι, που οδήγησε την Ουγγαρία στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου (στον ημιτελικό πάντως η εθνική κατάφερε να την εγκλωβίσει πλήρως), κορυφαία τερματοφύλακας για άλλη μία φορά η Αμερικανίδα Άσλεϊ Τζόνσον και καλύτερη φουνταριστή η Ισπανίδα Μάικα Γκαρσία. Την ιδανική επτάδα συμπλήρωσαν η ΜακΝτάουαλ, η Αμερικανίδα Τζίνα Φλιν και η Ολλανδή Σιμόνε Φαν ντε Κράατς.

Στο μεταξύ, η απογοήτευση των παικτριών του Καναδά για την ήττα από την Ιταλία, στον «τελικό» πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, κράτησε μόνο μερικές ώρες.

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων, γνωστοποιήθηκε ότι η Νότια Αφρική δεν θα κάνει χρήση του δικαιώματός της να συμμετάσχει στο Παρίσι, ως ηπειρωτική εκπρόσωπος της Αφρικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον κανονισμό της World Aquatics, τυχόν κενή θέση καταλαμβάνεται από την πρώτη επιλαχούσα ομάδα της κατάταξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, οπότε ο Καναδάς, που κατετάγη όγδοος στη Ντόχα, πήρε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η οριστική σύνθεση του τουρνουά στο Παρίσι περιλαμβάνει τη Γαλλία, την Ολλανδία, την Ισπανία, την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, την Κίνα, την Ουγγαρία, την Ιταλία και τον Καναδά.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button