Επικαιρότητα

Άγνοια για τους Κρητικούς και χωρίς ενδιαφέρον για το πότε θα στηθούν οι κάλπες στη χώρα (vid) – Galaksias.com

ακρόαση άρθρου

Ευρωεκλογές: Άγνοια για τους Κρητικούς και χωρίς ενδιαφέρον για το πότε θα στηθούν οι κάλπες στη χώρα (vid)

Μπορεί στο πολιτικό πεδίο οι διεργασίες να εντείνονται και τα κομματικά επιτελεία να έχουν πάρει φωτιά για να συμπληρώσουν τα ψηφοδέλτια τους στην μάχη της ευρωπαϊκής κάλπης

  • Χωρίς ενδιαφέρον στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές
  • Χωρίς ενημέρωση για την διαδικασία, αλλά και άγνοια για την ημερομηνία

Στο σκοτάδι η πλειοψηφία των Ηρακλειωτών για τις ερχόμενες Ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου. Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για τις ευρωπαϊκές κάλπες, το ενδιαφέρον των πολιτών παραμένει, αναμενόμενα, σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα με τους περισσότερους να αγνοούν ακόμη και πότε αυτές θα στηθούν στη χώρα μας.

Μπορεί στο πολιτικό πεδίο οι διεργασίες να εντείνονται και τα κομματικά επιτελεία να έχουν πάρει φωτιά για να συμπληρώσουν τα ψηφοδέλτια τους στην μάχη της ευρωπαϊκής κάλπης. Οι πολίτες στην πλειοψηφία τους τουλάχιστον αναγνωρίζουν απόλυτα τη σπουδαιότητα του ευρωκοινοβουλίου αλλά σε αυτή τη φάση εμφανίζονται μάλλον ανενημέρωτοι για την εκλογική διαδικασία που βρίσκεται προ των πυλών.

Το  περασμένο Δεκέμβριο έρευνα του ευρωβαρόμετρου έδειχνε πως σχεδόν 2 στους 10 Έλληνες δεν γνώριζαν καν την ημερομηνία των ευρωεκλογών κι αυτό δεν φαίνεται να διαφοροποιείται σε μεγάλο βαθμό παρότι η ώρα της κάλπης πλησιάζει. Η αποχή που πάντα παραμονεύει δεν αποκλείεται μάλιστα να είναι ακόμη πιο μεγάλη αυτή τη φορά,  καθώς για κάποιους αυτές θα είναι οι πέμπτες κάλπες που καλούνται να προσέλθουν σε ένα χρόνο.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button