ΑθλητικάΕνημέρωση

Άρης – Ολυμπιακός LIVE για τη 19η αγωνιστική της Super League 1 – Galaksias Portal News

Ο Άρης αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακός για τη 19η αγωνιστική της Super League 1, με τις δύο ομάδες να προέρχονται από διαφορετικά αποτελέσματα και… συναισθήματα στο Κύπελλο Ελλάδας.

Αμφότερες οι ομάδες έφθασαν μέχρι τα πέναλτι στα μεσοβδόμαδα παιχνίδια για το Κύπελλο Ελλάδας, αλλά μόνο ο Άρης πανηγύρισε την πρόκριση επί της ΑΕΚ, με τον Ολυμπιακό να αποκλείεται από τον Παναθηναϊκό. Οι Πειραιώτες “καίγονται” έτσι για τη νίκη στη Super League 1, ώστε να παραμείνουν κοντά στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, την ώρα που οι “κίτρινοι” θέλουν να επιβεβαιώσουν την εξαιρετική τους κατάσταση, πλησιάζοντας την πρώτη 4άδα.

Παρακολουθήστε LIVE το Άρης – Ολυμπιακός από το Newsit.gr

Δύο νίκες σημείωσε ο Άρης την περσινή περίοδο στις δύο αναμετρήσεις που υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και τα Stoiximan Playoffs. Οι Κίτρινοι επικράτησαν με 2-1 και τις δύο φορές, ενώ και η αμέσως προηγούμενη επικράτηση τους ήταν πάλι με 2-1 για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος 2021-22.

Μόλις σε ένα από τα δέκα τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια και στις δύο έδρες υπάρχει νίκη φιλοξενούμενου και αυτή την έχει σημειώσει ο Ολυμπιακός για τα Playoffs της σεζόν 2021-22 με 1-0 χάρη στο γκολ του Τικίνιο στο 55ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο Άρης θα υποδεχθεί για 64η φορά τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής και στις προηγούμενες 63 αναμετρήσεις ο Ολυμπιακός έχει μια μικρή υπεροχή, αφού έχει επικρατήσει στα 22 ματς, ο Άρης έχει 19 νίκες και 22 αναμετρήσεις τους έχουν τελειώσει ισόπαλες.

Δύο σερί έχει καταφέρει να δημιουργήσει ο Άρης με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, αφού παρέμεινε για εννέα διαδοχικά ματς αήττητος. Την πρώτη φορά ήταν από το 0-0 της 9ης Φεβρουαρίου 1975, μέχρι και τις 18 Μαρτίου 1984 που ηττήθηκε με 3-2. Σε αυτό το διάστημα είχε 4 νίκες – 5 ισοπαλίες. Το δεύτερο ήταν από τις 3 Ιανουαρίου 1988 που ηττήθηκε 2-1 μέχρι τις 8 Μαΐου 2000 πάλι με ήττα 1-0. Πάλι ο απολογισμός ήταν 4 νίκες – 5 ισοπαλίες.

Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός δημιούργησε το δικό του σερί στην αρχή των αναμετρήσεων, αφού επικράτησε με 3-1 στην πρώτη τους συνάντηση για την Α’ Εθνική και ο Άρης έκανε την παρθενική του νίκη στις 7 Ιανουαρίου 1968. Σε αυτά τα οκτώ ματς που κράτησε το αήττητο του Ολυμπιακού, είχε πέντε νίκες και τέσσερις ισοπαλίες.

63 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

19 ΝΙΚΕΣ ΑΡΗΣ

22 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

22 ΝΙΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΓΚΟΛ: 64-75

To άρθρο Άρης – Ολυμπιακός LIVE για τη 19η αγωνιστική της Super League 1 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button