Επικαιρότητα

Ένωσαν τις φωνές τους με τους απεργούς όλης της χώρας οι Σαμιώτες εργαζόμενοι

Με κεντρικό σύνθημα «Η οι ζωές μας ή τα κέρδη τους» για άλλη μία φορά δεκάδες σαμιώτες εργαζόμενοι στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα συμμετείχαν στην απεργία της 17ης Απριλίου . Η απεργιακή συγκέντρωση έγινε στις 12 το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο και στη συνέχεια έγινε πορεία προς την παραλιακή της πρωτεύουσας με στάση στην Επιθεώρηση εργασίας, όπου ζήτησαν να υπάρξει στελέχωση τμήματος για την ασφάλεια και την υγιεινή των εργαζομένων στο νησί ώστε να αποφευχθούν άλλα δυστυχήματα με νεκρούς όπως αυτό στις 9 Απριλίου που έγινε αιτία ένας οικοδόμος να σκοτωθεί.

Στη συνέχεια κινήθηκαν στην πόλη και σταμάτησαν στην Πλατεία Πυθαγόρα όπου μίλησε η Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Νανά Νικολάου για τα αιτήματα της απεργίας, όπως την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, την επαναφορά των τριετιών με ενσωμάτωση της περιόδου 2012-2023, την κατάργηση των έμμεσων φόρων και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας, των τροφίμων, των βρεφικών ειδών και ειδών λαϊκής κατανάλωσης, την κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο.
Από την πλευρά του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου ζητήθηκε η άμεση εξίσωση των αδειών και των εργασιακών δικαιωμάτων, η μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, η μείωση των μαθητών στις τάξεις, η εξασφάλιση σύγχρονων και ασφαλών σχολείων και η αύξηση των δαπανών για την παιδεία και των μισθών τους.

Επίσης οι εκπαιδευτικοί βροντοφώναξαν για τη θέσπιση σύγχρονων αναλυτικών προγραμμάτων που θα προάγουν την ολόπλευρη γνώση για σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button