Κόσμος

Έξαλλοι οι Βρετανοί με την προσθήκη ανανά στο παραδοσιακό αγγλικό πρωινό

Σύμφωνα με το Euronews, η μη κερδοσκοπική οργάνωση English Breakfast Society, η οποία είναι αφιερωμένη στην ιστορία, την κληρονομιά και την κουλτούρα του αγγλικού πρωινού, προτείνει οι ψητές τομάτες ή τα μανιτάρια που συνήθως σερβίρονται με ένα πλήρες αγγλικό πρωινό, να αντικατασταθούν με… ανανά.

Και πολλοί θεωρούν ότι αυτό το κατά τα άλλα νόστιμο, δροσιστικό και γεμάτο βιταμίνη C φρούτο, αφού κατέστρεψε την πίτσα, θα κάνει το ίδιο και με το αγαπημένο αγγλικό πρωινό της Κυριακής, το οποίο αποτελείται (συνήθως) από: μπέικον, αυγά (συνήθως τηγανητά, μερικές φορές ποσέ), λουκάνικα, μανιτάρια, ψητά φασόλια, τριμμένες πατάτες (hash browns), black pudding (λουκάνικο με αίμα χοίρου), ψητές ντομάτες και φέτες τοστ.

O Guise Bule de Missenden, ιδρυτής και πρόεδρος της English Breakfast Society, δήλωσε σχετικά: «Στα τέλη του 16ου και στις αρχές του 17ου αιώνα, ο ανανάς θεωρούνταν υψηλού κύρους πρωινό στη Μεγάλη Βρετανία. Ήταν εξωτικός, ακριβός, δυσεύρετος και αποτελούσε πολύτιμο συστατικό πρωινού για τις πλούσιες αγγλικές οικογένειες, γι’ αυτό και μπορείτε να βρείτε πολλές παλιές αγγλικές συνταγές πρωινού με ανανά».

Και συνέχισε: «Μια φέτα ψητού ανανά μπορεί να προσθέσει ποικιλία στο πιάτο του αγγλικού πρωινού. Απλά αντικαταστήστε τα μανιτάρια ή την τομάτα με μια φέτα ψητού ανανά. Άλλωστε σε κανέναν δεν αρέσουν πραγματικά οι τομάτες που συνήθως συνοδεύουν ένα πλήρες αγγλικό πρωινό».

Όπως είναι φυσικό, οι αντιδράσεις ήταν… όχι και τόσο ενθουσιώδεις. Ο άρθρογράφος του National World, David George, έγραψε ότι η English Breakfast Society «τρελάθηκε», ότι «αγγίζουν κάτι ιερό» και ότι «όλη αυτή η τάση της ανάμειξης γλυκού και αλμυρού πρέπει να πεθάνει γρήγορα».

Στο Χ/Twitter, αναρτήθηκαν σχόλια τύπου «Όχι, ευχαριστώ, ούτε κατά διάνοια», «Δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος», «Κάπου πρέπει να μπουν όρια».

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που η English Breakfast Society προκαλεί με ανάλογες τοποθετήσεις. Πέρυσι, ο Bule de Missenden είχε δηλώσει ότι τα αμερικανοφερμένα hash browns πρέπει να αντικατασταθούν από το παραδοσιακό βρετανικό bubble and squeak (τηγανητό μείγμα από πατάτες και λάχανο). «Κάποιος πρέπει να πατήσει το πόδι του. Διαφορετικά, σε λίγο καιρό θα βρούμε κεμπάπ στο αγγλικό πρωινό μας», είχε πει χαρακτηριστικά.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button