ΕνημέρωσηΟικονομία

Έρχεται ιατρο – φαρμακευτική κάλυψη για ΑμεΑ και παιδιά ανασφαλίστων γονέων με μη ρυθμισμένες οφειλές

Αλλαγές στην ασφαλιστική ικανότητα, δηλαδή στην ιατρο – φαρμακευτική κάλυψη έχει προαναγγείλει η Υπουργός Εργασίας, κα Δόμνα Μιχαηλίδου. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως οι αλλαγές αυτές θα έλθουν με νομοθετική πρωτοβουλία εντός των επομένων ημερών.

Βασικά σημεία αυτών των αλλαγών, σύμφωνα με δηλώσεις της ίδιας της Υπουργού Εργασίας, κας Μιχαηλίδου θα είναι κατά πρώτον πως όλοι θα έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη ανεξαρτήτως του αν έχουν πληρώσει ή ρυθμίσει τα χρέη τους.

Κατά δεύτερον όσοι δεν έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους ή που δεν πληρώνουν τελείως τα χρέη τους δεν θα έχουν την κάλυψη σε ιδιώτες γιατρούς. Μ΄άλλα λόγια θα πάψει από την 1η Μαρτίου 2024 θα πάψει να ισχύει η δυνατότητα πληρωμής μόνο των εισφορών υγείας της προπερασμένης χρονιάς (εν προκειμένω του 2022) προκειμένου να έχει κάποιος μη μισθωτός ιατρο – φαρμακευτική κάλυψη και στον ιδιωτικό τομέα.

Κατά τρίτον για τους ανασφάλιστους πολίτες με αναπηρία και τα παιδιά ανασφαλίστων το κράτος θα καλύπτει τις ιδιωτικές παροχές, για να μπορούν να πηγαίνουν σε ιδιώτες γιατρούς για την συνταγογράφηση (φαρμάκων και διαγνωστικών εξετάσεων) , πέραν φυσικά από την ιατρική κάλυψη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και τα τοπικά κέντρα υγείας.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button