Επικαιρότητα

Έρχεται μεγάλη άσκηση επί χάρτου ενόψει της αντιπυρικής περιόδου – Galaksias.com

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης αποφασίστηκε η διεξαγωγή της πρώτης άσκησης επί χάρτου το αμέσως επόμενο διάστημα για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς και ο καθορισμός εντεταλμένων στελεχών από τους εμπλεκόμενους φορείς για τον συντονισμό των επιχειρήσεων

Μια μεγάλη άσκηση επί χάρτου μαθαίνουμε ότι ετοιμάζουν ο Δήμος Ηρακλείου και η Πυροσβεστική με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Γιώργου Καραντινού, ενόψει της έναρξης της νέας αντιπυρικής περιόδου. Μάλιστα, χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, την οποία χαιρέτισε ο δήμαρχος Ηρακλείου, όπου συμμετείχαν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Καραντινός, ο διοικητής ΠΕΠΥΔ Κρήτης Μιχάλης Σεληνιωτάκης, καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. 
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε η διεξαγωγή της πρώτης άσκησης επί χάρτου το αμέσως επόμενο διάστημα για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς και ο καθορισμός εντεταλμένων στελεχών από τους εμπλεκόμενους φορείς για τον συντονισμό των επιχειρήσεων. Τη συζήτηση απασχόλησαν, επίσης, πιθανά σενάρια μελέτης για τη διαχείριση καταστροφής από πυρκαγιές και για την ασφαλή απομάκρυνση πολιτών. Η πρόθεση για στενή και παραγωγική συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου εκφράστηκε απ’ όλους τους συμμετέχοντες εκπροσώπους φορέων. 
Σε αυτό το πλαίσιο, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, μεταξύ άλλων, θα υποδείξει ενδεικτικά σημεία υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών, καθώς και σημεία τα οποία πρέπει να καθαριστούν επαρκώς. Τα στελέχη του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου θα εκπαιδευτούν στη χρήση drones από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς και στις Πρώτες Βοήθειες από το ΕΚΑΒ Κρήτης. Όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Καραντινός, «πολιτική προστασία σημαίνει ο σχεδιασμός των μέτρων προστασίας με τα καινούργια δεδομένα που θα προσδιορίσει η λεγόμενη κλιματική αλλαγή. Γνωρίζουμε τα προβλήματα πολιτικής προστασίας του Δήμου Ηρακλείου και θα εργαστούμε για την προοδευτική επίλυσή τους πάντα σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες». 

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα συσταθεί η επιτροπή για την «οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών για λόγους προστασίας από καταστροφή εξαιτίας πυρκαγιών και θα καταρτιστεί μνημόνιο ενεργειών με κατευθυντήριες γραμμές για την αντιμετώπιση αντίστοιχων περιστατικών».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button